Siemano, czy ktoś orientuje się czy protone air kit będzie pasował rozmiarowo do nowych 888 CR 2013 i czy też jest możliwy jego montaż ?
Proszę o nie wypowiadanie się ja działa proton bo sam używam już od ponad roku
Proton jest z deka gówniany, działa ok ale jego wykonanie jest niezbyt dobre a w przypadku totema jest źle zaprojektowany. Zbyt mała objętość komory sprawia ze amor wykorzystuje połowe skoku i nic nie da sie z tym zrobić, spring poszedł do kosza...
Shoko - trzeba było odkręcić śruby od protona i od tłumika na dolnych goleniach, wcisnąć amora maksymalnie (prawie do dobicia), wtedy nacisnąć wystającą cześć tłumika i protone aby wyszło powietrze z goleni dolnych, skręcić i gotowe.
Wiecie łatwiej chyba kupić springa powietrznego niż dostać twardszą sprężynę do moich 888. miałem protona w boxxrrze i byłem zachwycony.
Można powietrze ustawić idealnie pod wagę ridera co bardzo mi się podoba tak samo jak działanie. Dla tego rozważam taką opcję.
EDDIE Problemem nie były golenie dolne tylko komora od protona w ladze. Podciśnienia w dolnych goleniach nie lubie robić ale mimo tego spróbowałem i w niczym to nie pomogło. Proton tez byl ustawiony na max objętość więc najprościej na świecie sie jebneli. Wage tez podaja z kosmosu bo nie uwzględniają wagi samego protonoa, co za tym idzie zysk jest o polowe mniejszy niz reklamowany.