RST Space Jump - serwis tłumika.

dawid.sosin
Kontakt:

RST Space Jump - serwis tłumika.

Post autor: dawid.sosin »

Witam,
mam do was takie pytanie kumpel ma amortyzator RST Space Jump 2011. Problem z nim jest taki, że w pewnym momencie amortyzator stracił regulację powrotu oraz skok amortyzatora zaczął się blokować w okolicach 50mm. Co prawda producent podaje, że tłumik jest nie rozbieralny lecz ja go rozebrałem wymieniłem olej. Regulacja powrotu zaczęła działać lecz amor dalej blokuje się na ok 50mm skoku. Zauważyłem, że po wyciągnięciu tłoka z tłumika w środku pozostaje taki mały biały oring pod którym ewidentnie też znajduje się olej i nie ma go jak wyciągnąć. Domyślam się, że to on psuje pracę. Czy ma ktoś z was doświadczenie z tego typu tłumikiem? Wiem, że prawdopodobnie najłatwiej kupić nowy tłumik za 100zł ale chętnie bym się z tym pobawił. Bardzo proszę o spostrzeżenia i pomysły! Dzięki.

PS
Wiem, że było już kilka podobnych tematów, przeczytałem wszystkie i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie (dlatego stworzyłem nowy).
dawid.sosin
Kontakt:

Post autor: dawid.sosin »

Tlumik naprawiony. Tak, ze temat uznaje za zamkniety. Jezeli ktos sie spotka z podobnym problemem i bedzie chcial cos zapytac pisac na prv.
ODPOWIEDZ