Tarcza na tył 203 czy 185mm ?
-
- Kontakt:
Tarcza na tył 203 czy 185mm ?
Siemka.
Jak wyżej, tarcze mam już wybraną, będzie to baradine na pająku ale nie wiem jaki rozmiar, co wq Was lepsze, 203mm czy 185mm, na przód nie ma sie co zastanawiać ale na tył właśnie nie wiem... Jak myślicie?
Jak wyżej, tarcze mam już wybraną, będzie to baradine na pająku ale nie wiem jaki rozmiar, co wq Was lepsze, 203mm czy 185mm, na przód nie ma sie co zastanawiać ale na tył właśnie nie wiem... Jak myślicie?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A więc, ja waże ok 65 - 70kg, rower ~ 15kg. Techniki może nie mam aż tak dużo i rower to bardziej fun bike. Dodam też, że hebli nie mam znów nie wiadomo jakich bo są to mechaniki (jedne z najlepszych mechaników) ale jakoś nie odczuwam wielkiej potrzeby zmiany na hydrauliki bo nawet w górach jak dla mnie dawały radę
I koniec końców aktualnie mam taki sam mętlik w głowie jak przed założeniem posta... czekam na dalsze wypowiedzi 

przemek_06 - Jeżeli przy tarczy 203 na przodzie ten mechanik będzie na tyle mocny, by jednym palcem zafundować Ci lot przez kierę, to 203 z tyłu wcale nie będzie dobrym wyborem.
Sam ważę niewiele więcej i zauważyłem, że lekkie osoby przy tarczach 203/203 mogą odczuwać wyraźną dysproporcję w pracy kompletu. Np. przód będziesz cisnął mocno, by zahamować, a tył przy dużo mniejszej sile będzie Ci zrywał przyczepność. Osobiście wkurzało mnie na 2x 203 że lewą klamkę "cisnę", a prawą tylko "muskam"... 203/180 rozwiązało ten problem.
To jest moim zdaniem najważniejsza cecha przy dobieraniu pod siebie kompletu, i więcej nie musi oznaczać lepiej
Sam ważę niewiele więcej i zauważyłem, że lekkie osoby przy tarczach 203/203 mogą odczuwać wyraźną dysproporcję w pracy kompletu. Np. przód będziesz cisnął mocno, by zahamować, a tył przy dużo mniejszej sile będzie Ci zrywał przyczepność. Osobiście wkurzało mnie na 2x 203 że lewą klamkę "cisnę", a prawą tylko "muskam"... 203/180 rozwiązało ten problem.
To jest moim zdaniem najważniejsza cecha przy dobieraniu pod siebie kompletu, i więcej nie musi oznaczać lepiej

-
- Kontakt:
Heble To Hayesy MX 2 + klamka Avid SD Ti, (jak dla mnie jeden z lepszych zestawów jeśli chodzi o mechaniki [do tego jakieś lepsze pancerze i linki] a jeździłem na nie jednym komplecie) W tym momencie tylko Avid BB7 był by lepszy jeśli chodzi o mechaniki
Nad zmianą hebli już myślałem, póki co był by to tylko przód ale jeszcze poczekam. No i też ważne jest to, że chcę mieć jeszcze trochę modulacji z tyłu (hamuje jednym palcem)