Kamera czy warto

Gee Atherton
Kontakt:

Kamera czy warto

Post autor: Gee Atherton »

Witam czy warto brać tą kamerkę z linku,jak ktoś ją ma to niech się wypowie,dokładniej na jej temat.

http://allegro.pl/wyczynowa-kamera-spor ... 47903.html
Kona Factory Team
kostrzu
Kontakt:

Post autor: kostrzu »

Ja Powiem że te tanie kamery to jedna wielka lipa :
1.ciężko ją dobrze ustawić bo nie ma ekranu .
2. straszne wibracje są i przez to mało co widać.
paralitax
Kontakt:

Post autor: paralitax »

JA
TrzecieKolo
Kontakt:

Post autor: TrzecieKolo »

Ja bym szukał używanego go pro hero 1 albo 2 jak chcesz tanio. Na te chińczyki to szkoda kasy, chyba że tylko chcesz mieć zarejestrowaną trasę na pamiątkę... Jak chcesz kleić jakieś filmy, czy nagrywać w sensownej jakości to go pro hero1 to minimum moim zdaniem.

A jak się uprzesz na chińczyka to szukaj na youtube testów normalnych ludzi co wrzucają filmy z tych kamer, reklamówki zawsze wyglądają dużo lepiej niż rzeczywiste nagrywanie kamery. Chociaż ta goclever to nawet w reklamówce słabo wygląda, i chyba tylko część ujęć jest z tej kamerki, a część ze zwykłej kamery.
For Fun - ja rowerowo, czyli blog rowerowy :)
Kalais Studios - ja zawodowo, czyli grafik z Warszawy :)
Gee Atherton
Kontakt:

Post autor: Gee Atherton »

wiesz co ja szukam kamerki tylko po to ze jak jadę na trasie to żeby nakręcić filmik z przejazdu itd. a o tej co myślicie co podesłał kolega paralitax podesłał link,bedzie lepsza od tej co ja podałem z allegro.
Kona Factory Team
TrzecieKolo
Kontakt:

Post autor: TrzecieKolo »

Ta pierwsza na pewno odpada, bo ma kąt widzenia 80 stopni, co się przekłada na to, że będzie wyglądać jakbyś jechał 5km/h.

Ta druga nie wiem ile ma, GoPro ma 170 lub 180stopni i czegoś w ten deseń szukaj, sporo tego na rynku teraz się porobiło.

I patrz też na mocowanie, bo nic Ci z samej kamerki, jak nie będzie miała dobrego systemu mocowania na kask czy gdzie tam chcesz to przyczepić. Jest to niesamowicie ważne, bo jak nie będzie się dobrze trzymać to wszystko będzie się trzęsło i ciężko się będzie oglądać taki film.
For Fun - ja rowerowo, czyli blog rowerowy :)
Kalais Studios - ja zawodowo, czyli grafik z Warszawy :)
ODPOWIEDZ