Ściąganie lakieru z Boxxera

Irion
Kontakt:

Ściąganie lakieru z Boxxera

Post autor: Irion »

Cześć. W czasie niskich temperatur za oknem człowiekowi przychodzą na myśl różne pomysły. Ostatnim z nich jest ściągnięcie lakieru z mojego Boxxera 2010. Mam do was pytanie, czy trzeba później zabezpieczać powierzchnię bez lakieru jakimiś środkami lub lakierem bezbarwnym ? Jakie specyfiki polecacie do ściągania lakieru, nie mam zamiaru używać papieru ściernego...
damianksiazek9
Kontakt:

Post autor: damianksiazek9 »

Hmm, do ściągnięcia lakieru dobry będzie Scansol. Po ściągnięciu lakieru malujesz bezbarwnym i git.
Schokowafel
Kontakt:

Post autor: Schokowafel »

Zależy jaki chcesz efekt. Jeśli "Works RAW" Intensa ściągasz lakier i tyle. Z czasem poswtaną plamki i przebawiernia. Można go przeszlifować i pomalowac bezbarwnym. Wtedy uzyskasz efekt z róznorakich urzadzen audio rtv (szlifowane alu) i pierwsze mondrakery tez miały szlif + lakier. Możesz też walnąć polerke. jest gdzies na pinku zdjecie spolerowanego nowego boxa z czarnymi oryginalnymi naklejkami po prostu miazga! Ale szybko zaśniedzieje więc albo lakier bezbarwny (popsuje połysk) albo mozna zapolerowac na koncu specjalnym specyfikiem np alu magic. Co do szlifowania alu mam w domu taki proszek ktory nakłada sie na mokra szmatke i po paru przeciagnieciach alu jest odswiezone i pozostawione matowe wykonczenie. Nie wiem jak to sie nazywa, nigdzie nie moge znaleźć ale podobny efekt uzyskasz papierem sciernym. Dodam ze po samym sciagnieciu magnez bedzie wyglądal niefajnie. Tutaj moj rower po szlifowaniu (bez zadnego lakieru ani powloki) http://www.pinkbike.com/photo/7010097/
ODPOWIEDZ