Freeride - rower/rama
Freeride - rower/rama
Witam,
szukam maszyny do freeridu. Mam teraz budżetówkę - śmigać się da ale to nie to.
Głównie maszyna będzie w góry (nasze Polskie :P Sudety), później małe treningowe trasy - szybkie i kilka hopek, czasami na wyciąg (dzikowiec, rokiety, szpindel).
Mam do wydania ok 4000zł (ale nie więcej !!!). Co mi polecicie ?
Nie wiem czy to istotne ale mój wzrost 186 waga 95.
Z tego co się naoglądałem i naczytałem najlepiej mieć ramę max 180 skoku i do tego dobrą jednopółkę (totem, 66). Mam na oku Transision Dirtbaga (stoi na forum za 4000), rama wydaje się idealna. Co jeszcze polecicie mi szukać ?
Najlepiej będzie kupić ramę, później amorka - później dokupić reszte - albo od razu wciągnąć za tą cenę całą maszynę. Special Sx jeszcze chodzi mi po głowie i Ns Soda ale nie idzie wyrwać w tej cenie.
Dzięki za rady.
szukam maszyny do freeridu. Mam teraz budżetówkę - śmigać się da ale to nie to.
Głównie maszyna będzie w góry (nasze Polskie :P Sudety), później małe treningowe trasy - szybkie i kilka hopek, czasami na wyciąg (dzikowiec, rokiety, szpindel).
Mam do wydania ok 4000zł (ale nie więcej !!!). Co mi polecicie ?
Nie wiem czy to istotne ale mój wzrost 186 waga 95.
Z tego co się naoglądałem i naczytałem najlepiej mieć ramę max 180 skoku i do tego dobrą jednopółkę (totem, 66). Mam na oku Transision Dirtbaga (stoi na forum za 4000), rama wydaje się idealna. Co jeszcze polecicie mi szukać ?
Najlepiej będzie kupić ramę, później amorka - później dokupić reszte - albo od razu wciągnąć za tą cenę całą maszynę. Special Sx jeszcze chodzi mi po głowie i Ns Soda ale nie idzie wyrwać w tej cenie.
Dzięki za rady.
Czerwu, to Twoj DirtBag czy Twojego kumpla ze tak zachwalasz na siłę ? Dla mnie Glory FR to fajna rama w przyzwoitych pieniadzach. Do 2k chyba nie ma rownie dobrzej opcji, rocznikowo, wytrzymalosciowo i zawieszniowo. Deviz mial na sprzedaz Glorke FR za 4300 zł, moze jeszcze ma. W rowerach do 4k zostaje Ci jeszcze Voltage FR, jak trafisz, BigHit i Norco.
Re: Freeride - rower/rama
Ja tak samo i jestem zadowolony. Jak dla mnie fajna rama, 8" skoku , wytrzymała, sztywna. No, geometria mogła by być trochę lepsza, ale to przecież ramka bardziej pod FR a nie typowa zjazdówka.frbeg - mialem ten sam problem, chcialem cos po miedzy DH a FR, padlo na Glory FR
Tylko teraz jak patrzyłem to za 4000 z jakimś super osprzętem trudno znaleźć.