A więc tak ,jest problem. Na tyle mam piastę agang, modelu nie znam, nie jest opisana a była w komplecie z rama (ninja). Przy porządnym skręceniu osi gdy prowadzę rower kaseta się obraca i"ciągnie łańcuch" co wprawia w ruch korbę (nie wiem jak to dokładniej opisać). Piasta przy prowadzeniu nie powinna się obracać. Nie wiem już co robić. Z niedokręconą osią działa jak powinno ale koło telepie... nie chce się zabić. Czasami uda mi trafić na odpowiedni moment przy dokręcaniu ale po przejechaniu kilku min franca sama się wykręca i koło łapie luz a tak się nie chce bawić bo zrobię coś z rowerem albo sobie.
Poradzi ktoś coś? Bo już mnie krew zalewa. Jakby była potrzeba mogę rozkręcić piastę i porobić foty.
Piasta "chodzi jak wolnobieg"
Są jakieś łożyska. Stricte kulek w wianku nie ma.juraski pisze:Piasta na kulki?
Można bliżej? Chodzi o te dwa elementy skręcające po obu stronach piasty? W sumie ich solidne dociągnięcie powoduje ten sam efekt co opisany powyżej.juraski pisze:Nieskontrowane odpowiednio konusy?
Tak dokręcona.juraski pisze:Dokręcona kaseta?
Chodzi o foto rozebranej piasty czy ogólne poglądowe?timon92 pisze:Brzmi jakby była źle skontrowana, podeślij jej foto.