RS Vivid 2014

nukianuki0
Kontakt:

RS Vivid 2014

Post autor: nukianuki0 »

Jest nowy Vivid na 2014.
Co wy na to?
http://www.pinkbike.com/news/2014-Vivid ... -Look.html
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Nic, to zaliczamy się do tych 97% LOL :mrgreen: :evil:
pozdro

frango
nukianuki0
Kontakt:

Użytkowników rc4 z warszawki to pytanie się nie tyczy :P
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

RS-owi się wydaje że jak tak popiszą, to ludzie wywalą swoje CCDB na rzecz Vivida bo elitarny. ;) Tak się nie stanie, generalnie zaraz stwierdzą że będzie dla wszystkich i spokój.
nukianuki0
Kontakt:

CCDB na vivida to raczej nikt wymieniać nie bedzie,jest po prostu zdecydowanie lepszy od vivida.
Ale mogą zyskać na uzytkownikach rc4 i dlatego tworzą sobie taka otoczke bo to ze nawet stary vivid jest technologicznie lepszy od rc4 jest faktem.
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

nukianuki0 pisze:nawet stary vivid jest technologicznie lepszy od rc4
Rozwinąłbyś myśl? Co jest nie tak w RC4?

Co do tematu - chyba najgłupszy pomysł marketingowy o jakim słyszałem
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

nukianuki0 pisze:Ale mogą zyskać na uzytkownikach rc4 i dlatego tworzą sobie taka otoczke bo to ze nawet stary vivid jest technologicznie lepszy od rc4 jest faktem.
fakty ci sie z opiniami mylą. No chyba, ze gdzies jest wielkie centrum jakosci damperów i oni przyznaja za to odznaki ;)
JakubRudy
Kontakt:

Post autor: JakubRudy »

A ja tam na spokojnie Sb na niego poczekam i zainwestuję w aira.
Chcąc nie chcąc te vividy i tak wyjdą z czeluści i będą dostępne dla zwykłych śmiertelników.
Wydaje mi się że mogą chodzić ciekawiej od CCDB, aczkolwiek pożyjemy zobaczymy. Jak na razie nie ma co spekulować ^^
Rower:
http://tiny.pl/q97gw - pinkbike
Sell:
http://tiny.pl/h4vx4 - allegro
Spaced
moderator
Kontakt:

Szczerze nie kupowałbym pierwszej partii zadnego produktu rs. Dzialac moze dobrze ale awaryjnosc ;)
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

DVOSuspension (21 hours ago)
Don't worry everybody, we here at DVO want everyone to experience what great suspension feels like and 100% of the people are important to us! The Jade rear shock is coming soon. Cheers, DVO!
:) Ładna riposta

a ten pomysł rs'a to czysty marketing, ilu z was podświadomie pomyślało że fajnie było by mieć/obadać ten damper? i o to chodzi, na 2015 rs nagle ogłosi ze ich damper jest tak fajny ze jednak chcą sie nim dzielić ze wszystkimi i wtedy dollarowy income zasili ich kase ;-)
Spaced
moderator
Kontakt:

Znajomy z australii na RM na jedną ważną rzecz zwrócił uwage. Co z tego, że mniejsza siła by ruszyć damper jak bardzo duzo współczesnych ram specialnie ma progresywny początek by radzic sobie z tym oporem na starcie. Sens to ma jak masz rame bez progresji na starcie.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Bez problemów bym przygarnął Vivida Aira, ale ja zawsze inny byłem :lol:
Choć ja jaj z powietrznymi damperami w naszym kraju nigdy nie ogarnę. Różnica między RS Vividem Airem, a moim CCDB Airem to 20 euro (gdzie RS daję pompkę i zestaw serwisowy, a CC kluczyk i tulejki potrzebne do regulacji). DHX Air 5.0 kosztuje o kolejne 100 eurasków więcej ( w zestawie to teraz chyba jest tylko woreczek :lol: ), różni się totalnie regulacjami i masa osób do tej pory na niego narzeka, a jest tego wpizdu ... Jak szukałem opinii o damperach do swojej ramy to sporo na PB jest właśnie z Airem od RS, w Glorkach go widziałem itd. U nas widzę multum Monarchów, Foxikowych RP lub 5.0 Air ,a dwa które można sobie fajowo ustawić pod każdą dyscyplinę można bez problemów policzyć :lol:
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
nukianuki0
Kontakt:

Bo u nas to rc4 jest najlepszy,nawet jak w niewłaściwe zawieszenie jest wstawiony i wtedy się nazywa ze zawieszenie jest do d a powietrze to be,vivid też be bo jak może coś za 1000 zł dobrze działać,no ale co zrobić.
Spaced
moderator
Kontakt:

nukianuki0 pisze:
Bo u nas to rc4 jest najlepszy,nawet jak w niewłaściwe zawieszenie jest wstawiony i wtedy się nazywa ze zawieszenie jest do d a powietrze to be,vivid też be bo jak może coś za 1000 zł dobrze działać,no ale co zrobić.
Nie za bardzo odpowiedziałes na moje pytanie odnosnie swiatowego instytutu technologi w rowerowym zawieszeniu ale niech Ci będzie ;)
nukianuki0
Kontakt:

Taa światowy instytut technologi zawieszenia.
Chwyt marketingowy,nic więcej.
Ale z innej strony dobry pomysł tyle że musiało by to byc zdecydowanie niezależne.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

nukianuki0 pisze:Ale z innej strony dobry pomysł tyle że musiało by to byc zdecydowanie niezależne.
Czyli, realnie, nierealne ;) Bo nawet "niezależne opinie użytkowników", można kupić. Jak i usługi haterów ;)
Ale wracając do amortyzatora... RS próbuje chyba wpakować do swoich damperów co raz więcej "magicznej" technologii...
Czy w Vividzie Air nadal jest czarodziejska szpilka zmieniająca kształt pod wpływem ciepła? Teraz jeszcze magiczna sprężynka i zmniejszona 60 krotnie siła potrzebna do aktywowania amortyzatora?
Jak to jest, że CCDB działa jak cep? ;>
pozdro

frango
Spaced
moderator
Kontakt:

nukianuki0 pisze:Ale z innej strony dobry pomysł tyle że musiało by to byc zdecydowanie niezależne.
Prosze oddaj do naprawy swój detektor ironii bo chyba czas na serwis.
nukianuki0
Kontakt:

Ach wszystko marketingowa ściema,Ameryka się w tym lubuje a my to łykamy jak ciepłe buły.
Jak będzie to działało trochę lepiej od starego vivida a cena pozostanie na tym samym poziomie to niech tam w tym siedzi nawet banda magicznych krasnoludków razem z magicznymi sprężynkami i iglicami ;)
ODPOWIEDZ