nakretka do piasty

BARANpro
Kontakt:

nakretka do piasty

Post autor: BARANpro »

Witam, mam maly problem z rozmiarem nakretek do piasty. A wiec kupilem kolo w rowerowym.com na miejscu w ich magazanie, kolo poskladali kiedys ale jakos nie sprzedali,przez dlugi czas, wiec kuipem je jako koncowka towaru czy jakos tak mniejsza o to. Owe kolo bylo bez nakretek piasty. Wiec chlopaki dali mi do kompletu, nakretki o takie http://rowerowy.com/sklep/czesci/sruby_ ... tylus_bolt
niestetym, mieszkam za granica, wiec czesci spakowalem do torby i otworzylem dopiero po powrocie do miieszkania w Hanau. Podczas montazu do roweru okazalo sie ze nakretki sa za durze przy dokrecaniu obydwie nakretki sie rozgwintowaly, to samo stalo sie z nakretkami ktore kupilem w sklepie na miejscu i tez z tymi ktore rombnelem z rowerow z piwnicy sasiadow. Po zmiezreniu osi, sowmiarka pokazala 9mm, dodam jeszcze ze piasta jest no name i na os mozna nakrecic kontre ze zwyklej piasty shimano deore ale tego raczej nie da sie zastosowac jako nakretki. Prosze o jakas rade albo link do strony z ktorej mozna takie nakretki.
FRIRAJDERS
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

niektóre osie mają zwyly gwint metryczny,inne amerykański calowy (taki dostałeś w nakrętkach) lub metryczny drobnozwojowy.
suwmiarka pokazała 9mm?? chodzi o przednie koło? tył ma zazwyczaj 9,4mm i jeśli mierzysz na gwincie- to tą szerszą szczęką suwmiarki,
trudno domyślić się jaką masz piastę - to dość istotna informacja.
sokol3miasto
Kontakt:

Post autor: sokol3miasto »

Mi się wydaje, że powinienieś kupic nakrętki m10/1 ;) pozdrower
BARANpro
Kontakt:

Post autor: BARANpro »

a wiec, przednia piasta i jest to jakis noname
FRIRAJDERS
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

najzwyklejsza nakrętka ze skokiem gwintu '1(drobnozwojowym) . powinieneś dostać w każdym sklepie rowerowym.
w markecie budowlanym możesz nie znaleźć
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Idź z kołem do sklepu rowerowego, wtedy Ci dadzą taką jak powinieneś mieć ;)
Ciekaw jestem, czy nie uszkodziłeś sobie gwintu na ośce. Swoja drogą, nie były lekko za luźne te nakrętki? Może dostałeś tylne?

EDIT:
No tak, pisałeś, że za duże, więc to był na tył.
Z gówna bata nie ukręcisz.
ODPOWIEDZ