RS Boxxer RC 2011r. - "coś puka"

enyoui
Kontakt:

RS Boxxer RC 2011r. - "coś puka"

Post autor: enyoui »

Witam, boxxera kupiłem jakoś pod koniec ubiegłego roku, do tej pory było wszystko ok, jeździłem na ramie kona stinky 2005 i miałem górną półkę niską. Przyszła mi wczoraj półka wysoka i jak już ją wymieniłem, wyczyściłem z zewnątrz amortyzator i troszkę psikałem brunoxem po uszczelkach. Kiedy zamontowałem do roweru amortyzator po ugięciu go coś zaczęło pukać, to znaczy przy każdym jego ugięciu szybkim na około 1-3mm coś jakby puka.. Wyjąłem sprężynę i nadal puka, w lewej ladze, czyli tam gdzie jest ta sprężyna, gdzieś w okolicy szpuli albo niżej którą widzę. Ktoś wie co to może być, czy coś uszkodziłem? Wspomnę jeszcze, że amortyzator od czasu zakupu nie widział, żadnych tras, może trochę schodów i jakieś małe górki na trawie gdzieś jak się coś znalazło.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

W RC "puka" denko od tłumika kompresji lub luzy na goleniach - norma.
enyoui
Kontakt:

Post autor: enyoui »

To puka gdzieś w środku lagi lewej czyli tam gdzie jest sprężyna, po wyjęciu sprężyny też puka. I jeżeli to norma to dlaczego wyjąłem go z ramy, wyczyściłem z zewnątrz, włożyłem i zaczęło pukać, tak samo z siebie?
ODPOWIEDZ