[4cross ] Giant brass 2 + Z1 fr 3

4cross
Kontakt:

[4cross ] Giant brass 2 + Z1 fr 3

Post autor: 4cross »

Witam all.
Chce pokazać, mój rower.

Rama - Giant hollywood :arrow: Giant Bras 2 Brązowy
Amortyzator - Rst gila (100,1 lub 2 mm) :arrow: marzocchi z1 fr III

Kierwonica - Ns bikes terra 2012 niebieska
mostek - Dartmoor Funky 2012 biały
Gripy - Dartmoor Race

Stery - cane creek

Siodło - Dartmoor
Sztyca - author a-gang
zacisk - author a-gang

korby - Dartmoor Verdical
Support - Truvativ giga pipe team dh
zębatka - shimano alivio
napinacz - dartmoor blade + adapter

przeżutka tył - shimano acera
manetka - shimano alivio
łańcuch - shimano HG40
kaseta - shimano :oops:

- Hamulce
tył - tektro augira comp 2009
przód -||- w naprawie

- koło przód

obręcze - author a-gang
piasty - author a-gang
nyple i szprychy - DT
dętka - Kenda Downhill
opona - author a-gang 2,2

- koło tył

obręcze - Sun rims duble track 26"
piasty - dartmoor x-force
szprychy i nyple - DT
dętka - Kenda Downhill
opona - Kenda nevegal

- waga - ?

- plany:
złożyć rower, w całość ,i jeździć. :mrgreen:

Zdjęcia postaram się,dać do jutra.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Jeśli masz zamiar używać tej ramy do dirtu, to nie zdziw się, jak pęknie.
pozdro

frango
4cross
Kontakt:

Szkoda że, nie piszesz tego 50% użytkownikom tego, forum.Którzy dodają swoje sety ;) .Po za tym, jak dla ciebie rower wyżej to jest dirtówa.To jesteś głupi.
Moherek993
Kontakt:

Post autor: Moherek993 »

A cóż to jest jak nie ,,dirtówa" złożona bez głowy? Bo wnioskując po nicku, myślisz, że jest do 4x - daleko mu do rowerków fourcrossowych. Zwinna rama, lekki osprzęt, lekki amortyzator porządnie pracujący i reszta komponentówo w rozsądnej wadze- to według mnie jest rower do 4x. U Ciebie to jest mieszanka dirtu, streetu, w sumie wszystkiego po trochu. Co do pękania, widziałem na własne oczy jak w takim brassie przy minimalnym niedolocie odfrunęła w kosmos główka, więc przyłączę się do opinii kolegi powyżej.
4cross
Kontakt:

Może jednak innym,pęka ta rama ale ja waże niecałe 65kg (może to i za dużo).Ale nie katuje tak rowerów na 4m dropach czy coś,tylko 1,5m przelotówki.Po za tym dla początkującego ridera (dla mnie) jest to set,zlożony z głową pod moją,jazdę.A to że w nicku mam napisane 4x ni nic nie znaczy.Ja też widziałem na własne oczy, jak pękają fulle na gównianych hopkach ;) .A amorek 100,2mm przy takiej ramie (wątpie żeby pękła główka).Koleś katuje na tym fuilmie po 4m dropy i dirty https://www.youtube.com/watch?v=JAvpT3Y7F8I
Ps.sorki za błędy ale sie spieszyłem,popraiw zachwile post.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Tak patrze na ten film i się zastanawiam nad tym czy zdajesz sobie sprawe z tego ile to jest 4m... Dirty na tym filmie mają po 0,5m, praktycznie nie ma dziury między wybiciem a lądowaniem.
A 4m drop....
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego że to jest taka przepaść w dół z wysokości 1 piętra.....

4cross
Kontakt:

no a ja, takie jeżdże.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

4cross pisze:Szkoda że, nie piszesz tego 50% użytkownikom tego, forum.Którzy dodają swoje sety ;) .Po za tym, jak dla ciebie rower wyżej to jest dirtówa.To jesteś głupi.
Nie wiem do czego rower chciałeś sobie złożyć na tej ramie, ale, niezależnie, czy jest to street, dirt czy 4x, ta rama się do tego NIE nadaje. Brassy to rowery rekreacyjne, które wyglądają, co najwyżej, jak dirtówki czy streetówki.
Nie napisałem, że ma rower do dupy, uprzedziłem Cię tylko przed niemiłymi konsekwencjami wyboru komponentów do roweru.
Żebyś potem nie płakał, że Ci rama strzeliła. Żebyś sobie krzywdy nie zrobił, jak główka ramy odpadnie.
A o głupotę, to zapytaj kogoś w lustrze.
pozdro

frango
Moherek993
Kontakt:

Chłopak, któremu odpadła główka w Brassie, ważył niecałe 60 kg, i nie był to skok na kilka metrów, wystarczyło minimalne przechylenie na przód i z roweru zrobił się chopper. Uważam, że ta rama jest bardziej do lansu niż do jazdy.
4cross
Kontakt:

chciałbym, przerosić wszystkich którzy wizieli udział, w tym temacie.Rower złożyłem pod mój styl,sposób czy rodzaj jaki twoże jazdy na rowerze.Nie skacze niewiadomo, jakich wielkich skoczni i za bardzo nie chce ;),skupiam sie głuwnie na przejeździe .
Moherek993
Kontakt:

To ja jeszcze proponuję skupić się na ortografii. Pozdro
4cross
Kontakt:

UP
ODPOWIEDZ