Witam
Na wstępie przepraszam za kolejny temat o Hornecie, ale w żadnym z dotychczasowych postów nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.
Otóż planuje zakup jakiegoś roweru do lekkiego FR/AM.
Podstawowy warunek rower musi być nowy i sprzedawany jako komplet.
Nie interesuje mnie składanie (nie znam się na komponentach, nie mam też na to czasu).
Najbardziej by mi pasował Dartmoor Hornet, ale niestety nie sprzedają go w interesujących mnie rozmiarach ramy (czyli 16" 18").
Rozważałem też NS Clash 1 lub 2.
Clash 1 wydaje sie troche za drogi, natomiast Clash'a 2 absolutnie nie jestem w stanie zakceptować pod względem kolorystyki (biała rama, białe siodło, nawet pancerze linek białe).
No i tu moje pytanie do was, czy istnieje jakaś alternatywa dla wyżej wymienionych nodeli?
Mam jakieś183 wzrostu i powiedzmy 3400PLN do wydania.
Z góry dzięki za wszelkie sugestie
Jeżeli nie Hornet to co?
Nawet fajny romet mosquito jest na alledrogo za 2500zł kolor biały lub pomarańczowy w rozmiarach jakie Cie interesują.:
http://allegro.pl/rower-gorski-romet-mo ... 44615.html
http://allegro.pl/rower-gorski-romet-mo ... 44615.html
-
- Kontakt:
Skoro nie masz czasu składać, kup coś używanego, złożonego już.Cheech pisze: Podstawowy warunek rower musi być nowy i sprzedawany jako komplet.
Nie interesuje mnie składanie (nie znam się na komponentach, nie mam też na to czasu).
Moim zdaniem gadanie nie mam czasu i nie znam się to żenada. Czas- maks. 2-3 tygodnie składania. Nie znam się- od tego jest forum i rzesza ludzi, którzy się znają. Jak chcesz uprawiać jakikolwiek sport bez wiedzy?
Po drugie lepiej kupić używkę(w tej cenie) z paroma nowymi częściami i mieć zajebisty rower niż, kupić nowy, który po roku straci 50% swojej wartości, a w dodatku będziesz na pewno musiał w nim coś zmienić.
Tak, więc(czy to,aby nie błąd stylistyczny?) doedukuj się, złóż cały sprzęt lub kup używkę ht i doprowadź go do użytku.
:*