Poszukiwanie uniwersalnej ramy FR/DH/Enduro

Fallout
Kontakt:

Poszukiwanie uniwersalnej ramy FR/DH/Enduro

Post autor: Fallout »

Posiadam ramkę sx-trail II speca w rozmiarze S i jestem z niej niesamowicie zadowolony i bardzo mi się ona podoba, jednak przy moim wzroście 183 cm nadaje się ona raczej tylko do latania i szarpania. Z pewnych względów chciałbym teraz trochę bardziej pozjeżdżać w DH (oczywiście nie mówimy tutaj o jakimś pro DH) i z uśmiechem na twarzy DOJEŻDŻAĆ do miejscówek oddalonych od siebie czasem po 5 -10 km bez konieczności pakowania roweru do auta.. Ze skakania nie chce zrezygnować ale w chwili obecnej odchodzi ono na 2 plan i ważne, żeby później ramka mi również do tego służyła.
Wiem, że takich rzeczy to może nawet w erze nie być ale może akurat. Myślałem po prostu o sx`ie w rozmiarze M. Jednak są one bardzo drogie i nie wiem, czy warte tych kosmicznych kwot (bo osiągają ceny ram hi-endowych)
górna kwota to 7k.
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Giant Reign, Mondraker Prayer, NS Soda Air, Mondraker Zenith, Mondraker Dune, Santa Cruz Nomad/VP Free/Bulit, cos od Intense'a. Wszystko zalezy od tego jak bardzo rama ma byc do podjazdow a jak bardzo do znazdow. Na zadnej z wymienionych ram nie jezdzilem ale jesli poogladasz sobie jakie sety ludzie skladaja na tych konstrukcjach to powinno Ci troche zawezyc poszukiwania.
piotrmarch
Kontakt:

Post autor: piotrmarch »

Canyon Torqe, Banshee Rune, Spec Enduro/SX, Alutech Fanes, Liteville 601/901, Canfield The One, Transition Covert, Nukeproof Mega AM, sporo tego, praktycznie każda rama enduro spełni te wymagania.
Od siebie dodam Carvera ICB, po testach na Czarnej i lokalnych traskach mogę śmiało polecić jeśli chodzi o zachowanie ramy.
Obrazek
Fallout
Kontakt:

A co powiecie na temat tego canyon`a torque FRX ? piotrmach go zaproponował a ja wczesniej tez sięnim interesowałem. Bardzo tanio wychodzi przy zakupie całego roweru na naprawde dobrym osprzęcie.
Fallout
Kontakt:

A Knolly cholcotin ? Myślałem o Nomad`zie ale boję się, że ramy tego typu będą za bardzo "cywilne"..
ODPOWIEDZ