mam nowe kolo na obreczy dx 32 na 36 szprych, szprychy dt, 3 krzyze i piasta deore pod tarcze i po dwoch dniach jazdy w miare spokojnej mam hujowa centre, kolo ma bicie okolo 1 cm!!!! czy to jest normalne, moze sie musi ulozyc??? z mavicami nie mialem takiego problemu..l.. co o tym sadzicie???
nie wiem mam w serwisie jedno centrowanie gratis, niech centruja bedzie cos nie tak to im borute zrobie bo to cos nie tak, to nie jest kolo za 60 zlotych!!!!!
a wiec kolo powinno sie po kilku dniach ułozyc, moze wymagac pogciagniecia szprych, ale na pewno nie powinno miec takiego bicia przy spokojnej jezdzie, ja mam dm24, szprychy dt champion i piaste deore zwykla, zaplecione na 3 krzyze i nie mialem zadnych problemow, do dzisiaj zreszta nie mam (jakies 8 miesiecy) ale koło było zayebiscie dobrze zaplecione
ps. pozdrawiam serwis sklepu colex:)
jak to jest zupelnie nowe kolo to trzeba by je podociagac , jak juz dociagales to ktos ci splutl kiepsko albo krzywo znaczy na boku kola ladujesz dropy
przeciez to normalne ze szprychy sie luzuja jak sie jezdzi na swiezo zaplecionym kole wtedy wystarczy podociagac szprychy najpierw o pol obortu jak bedzie malo sztywne to jeszcze cwierc i az kolo nie uzyska odpowiedniej sztywnosci, a dzieje sie tak poniewaz szprychy musza sie tak jakby "przyzwycaic" do nowej obreczy :p, natomiast jesli nie zczaisz wystarczajaco szybko ze masz luzne szprychy to normalne ze ci sie kolo zcentruje. A wiec a-gangpm po wycentrowaniu kola nie powinno byc juz takich problemow i za ***** nie powinna sie krzywic od lajtowej jazdy.
† Aaaameeeen † :D
ja tez mialem swiezo zaplecionego dx-a i tez chwycil lekka centro od prawie niczego troche schodow, wallrideow i chwycil centre. ale jak po tym dalem do centrowania i dokrecilem szprychy o pol obrota to nic jej nie rusza :D:D:D:D
idz to sklepu tam gdzie ci zaplatali kolo i powiedz zeby ci dociagneli szprychy! obrecz jest mocna a centre masz prawdopodobnie od tego ze jak ci alpatali kolo to gwintu na szprychach nie odtluscili i nyple sie poodkrecały!!!
pozdROWER
narqa