[Luz]Sr Suntour Rux-E

alusek
Kontakt:

[Luz]Sr Suntour Rux-E

Post autor: alusek »

Witam, posiadam bardzo rzadko spotykany model amortyzatora jakim jest Suntour Rux-E. Niestety od jakiegoś czasu podczas ostrego hamowania wydaje z siebie dziwny dźwięk, coś jak niedokręcone stery. Natomiast podczas wjeżdżania przy dużej prędkości na krawężnik bez podrzucania koła słychać niesamowite jeb...ęcie. Zauważyłem również że amortyzator nabył dość pokaźny luz na lagach.

Po objawach wnioskuję iż należało by wymienić ślizgi, i tutaj rodzi się pytanie. Czy to w ogóle jest opłacalne? A może szukać dolnych goleni od jakiegoś marcoka.
EZrider
Kontakt:

Re: [Luz]Sr Suntour Rux-E

Post autor: EZrider »

Bardzo szczerze wątpię żebyś zajechał ślizgi w tym amortyzatorze bo sporo o nim wiem. ;) Cieknie dołem z lewej lagi? Tłusta śrubka wystarczy że jest.
alusek
Kontakt:

Post autor: alusek »

No właśnie nie cieknie, ostatnio go rozkręcałem celem wymiany oleju. A luz na lagach jest taki że widać gołym okiem jak podkowa rusza się względem lag oraz jak uszczelki się gną(ale nie cieknie na lagach).
ODPOWIEDZ