Chciałbym kupic fulla do pojeżdżenia na lokalnych miejscówkach freeridowych, ale także w weekendy wyskoczyć w góry i posmigać w DH.
Czy nowe Big Hity po 2009 roku nadaja się do jazdy w DH?
BH zawsze kojarzyły mi się z typowymi freeridówami do wielkich lotów.
Planuje wsadzić tam Boxxera, jakie było by wtedy geo?
geo będzie w porządku. PONOĆ (z tego co czytałem tutaj na forum, bo sam nie jeździłem) to nowsze BH to raczej skoczne ramki do FR, ale do zabawy w zjazdy dla frajdy jak najbardziej też sie nada
Jak by nie patrzeć to każda rama potrafi pęknąć. Ja latam na Big Hicie 08 i jest spoko, dwóch znajomych na tym nowym i nie narzekają Jak masz okazje to bierz. Ale za cenę nowego Bh można kupić demo..
Ja mam big hita z 2011 roku + boxxer RC 2011 ale z racji tego, że nie mam doświadczenia i nigdy jeszcze nie byłem w górach to za wiele nie mogę napisać. Jedyne co mogę stwierdzić to to, że amorek na Warszawskie warunki fajnie się zgrywa z ramą, jeżeli zakupisz sobie wysokiej klasy zawieszenie (amortyzator i damper) oraz ustawisz pod siebie to myślę, że i pośmigasz FR i DH.
Daje radę bardzo dobrze.
Co do wytrzymałości dolną rurą ściąłem jedno drzewo, a na drugim się zatrzymałem i tylko delikatnie się odkształciła. Jedyny minus to że sprzedają je z za twardymi sprężynami, ale nie można mieć wszystkiego