duro śmierdzi,za te kase lepiej używke bomberka starszy rocznik(w pelni rozkrecalny,olej spreżyna,świetna charakterystyka pracy bez hujowych pokreteł i kardidży...)
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
wlasnie... mam pytanie do tych co jezdza na tym amorku. jak sie to w ogole spisuje (jezdze dual dirt i freeride), jak tam jest ze sztywnoscia i gdzie w koncu sa te sprezyny? bo raz slysze ze w jednej goleni a raz ze w obu... a pozatym slyszalem skrajnie rozne opinie o tym amorku. co wy o nim sadzicie?
a w drugim taka mala sprezynka i olej ... rozkrecalem go duzo razy amor jest spoko ale ma za duzo skoku ... jak do dualu i fr starczy ale do dirtu i streetu raczej nie bo obroty (typu 360 czy 180) zabijaja amortyzatory ...
wszystko to samo tylko golenie czarne
nawet spox wyglada taki caly czarny
wyjmujesz elastomer wymieniasz olej i masz za 500 nowy na gwarancji a nie 3 sezonowy bomber nie wiadomo skad
moj brat kupil bomberka z4 z 2001 na allegro to po tyg pekla gorna golen i zaczal sikac olejem i co dupa blada kolejne pare stowek za wymiane goleni musial rzygnac :Q
no to juz wszystko jasne. i tak bym go kupil;) ja tam juz chyba nic uzywanego nie kupie do roweru... juz raz sie na amorku przejechalem i dlatego wole kupic nowego tanszego niz uzywanego w tej samej cenie...
Z tego co mi się wydaje to są różne modele Duro z piwotami i bez. Ale jeszcze jedno mi nie pasi na stronce Suntoura, Duro ma srebrne lagi, ale to może być tylko złudzenie i tesz słyszałem ze duro ma kosztować poniżej 500zł. Chciałel to łyknąć ale biore Dj 2003.