Buty 5.10 Impact 2
Buty 5.10 Impact 2
Witam! Potrzebuję szybkiej opinii o butach Five Ten Impact 2. Jak z wytrzymałością tych butów?
Moje dwa kapcie, zarówno prawy jak i lewy, wytrzymały dzielnie 2 sezony. Trzeci też wytrzymają spokojnie - może i czwarty? Model High.
Po tym czasie mam lekko nadgryzione podeszwy i minimalnie rozklejone czubki. W trzecim, albo już w czwartym sezonie trzeba je będzie podkleić u szewca.
Nie szukam lepszych - świetnie chronią stopy przed latającymi głazami.
Zaznaczam, że używam je tylko w górach i ewentualnie na wypady do lasu na grzyby...
Do codziennego "kręcenia" używam Freeriderów (szyte) i te również trzymają się bardzo dobrze.
Po tym czasie mam lekko nadgryzione podeszwy i minimalnie rozklejone czubki. W trzecim, albo już w czwartym sezonie trzeba je będzie podkleić u szewca.
Nie szukam lepszych - świetnie chronią stopy przed latającymi głazami.
Zaznaczam, że używam je tylko w górach i ewentualnie na wypady do lasu na grzyby...
Do codziennego "kręcenia" używam Freeriderów (szyte) i te również trzymają się bardzo dobrze.
-
- Kontakt:
Szukając butów trafiłem na buty rockstara np takie http://allegro.pl/buty-etnies-rockstar- ... 34247.html
używa ktoś z was takich?
używa ktoś z was takich?
Re:
Jak dla mnie nie ma nic gorszego niż miękki kapeć. Jeździłem wAjz pisze:kluczowe pytanie, jak jest z gruboscia podeszwy w impactach? w butach na rower preferuje miec ja w miare cienka, zeby podeszwa byla elastyczna i bylo dobrze czuc platforme, nie ma przypadkiem efektu sztywnej stopy w impactach?
Vansach i tym podobnych i miałem wrażenie, że masa energii idzie psu w d*pe. Do tego trzymanie w porównaniu do 5.10 mizerne.
Podeszwy w impactach nie są jakoś wyjątkowo grube, ale są odpowiednio sztywne i przez to podparcie rozkłada się na całą stopę. Freeridery też są sztywne, przez co jedne i drugie nie są tak wygodne do zwykłego chodzenia jak typowe "skejtowe"
Jak lubisz na miękko to 5.10 odpuść.