Siema. Mam zamiar kupić ramę do dh/fr do max 1300 zł (z damperem).
Interesują mnie ramy:
-Giant Glory (starsze modele)
-Specialized Big Hit (26 cali)
-Kona Stinky
-Transition DirtBag
Dwie pierwsze wiem że są ok ale czy w razie czego warto kupić Stinky lub DirtBag na DHX-ach?
[rama] Jaką kupić
Re: [rama] Jaką kupić
Mialem dirtbaga i o ile w gorach nie robil jakiegos szału bo zawieszenie nie było fenomenem do wybierania i usztywnialo sie przy hamowaniu to na hopy rower swietny, konstrukcja pancerna, wytrzyma bardzo duzo, geometria tez niczego sobie do latania, moze nie jest to najnowszy trend na poziomie 63 stopni HA i dlugiej bazy kół ale i tak byłem z niej bardzo zadowolony. Z foxem dhx 5 pracowala bardzo fajnie.
Co do reszty ram, oczywiscie wg mnie: glory to ciezki, klocowaty czołg do DH ze świetnym zawieszeniem, które wybiera liście. Jednak jest ciężka i geometria nie powala. Duzo tez zalezy od rozmiaru jezdzilem na S'ce i byla kosmicznie mała a L'ka juz sporo większa.
Big Hit to tez juz troszke starawa konstrukcja, jednak juz niemal legendarna, niezajebywalna, latwo dostepna i tania. Dosiadajac M'ki mialem wrazenie ze rama jest bardzo wysoka i krótka (mam 184cm).
Co do stinky - nie wyrazam sie, nie jezdzilem, opinie te ramy mają jaką mają, ludzie je uwielbiają i nienawidzą.
Co do reszty ram, oczywiscie wg mnie: glory to ciezki, klocowaty czołg do DH ze świetnym zawieszeniem, które wybiera liście. Jednak jest ciężka i geometria nie powala. Duzo tez zalezy od rozmiaru jezdzilem na S'ce i byla kosmicznie mała a L'ka juz sporo większa.
Big Hit to tez juz troszke starawa konstrukcja, jednak juz niemal legendarna, niezajebywalna, latwo dostepna i tania. Dosiadajac M'ki mialem wrazenie ze rama jest bardzo wysoka i krótka (mam 184cm).
Co do stinky - nie wyrazam sie, nie jezdzilem, opinie te ramy mają jaką mają, ludzie je uwielbiają i nienawidzą.