Witam krótkie pytanko ja mam amorek xc ROCK SHOX REBA RLT rura tapered rok 2012 + blokada skoku , a pan z którym chcę zrobić ewentualna wymiankę ma widelec sztywny DT SWISS XR 445 .
Czy opłaca mi się wymienić z ręki do ręki bez żadnych dopłat z żadnych ze stron ?
Czy ktoś miał do czynienia właśnie z dt widelcami carbon ?
DT - http://olx.pl/oferta/widelec-sztywny-dt ... d0d8ebbe25
Zamiana widelcami
Zamiana widelcami
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
A to jasna sprawa pewnie że przed ostateczną wymianą jeden do drugiego się przyłoży i porówna ale śmiem twierdzić że ten dt swiss to wielkość amortyzatora 80mm więć , pasował by ale i tam kam dylemat bo musiał bym bieżnie wymienić teraz mam bieżnie średnica 1.5 na rurę 1.5 a u mnie w sklepie jest taka na 1.5 ale na rurę 1.1/8 ciekawię czy się zgra z moimi sterami ?
Myślisz że może być tak że nie zgra się widziałem na allegro bieżnie takie i niby są pod łożyska maszynowe ale ciekawe czy z każdymi łożyskami 1.5 zgrywają się czy są wyjątki .
PS. ale co sądzisz wymiana mój za dt warta zachodu bez dopłat żadnych , kto traci na tym interesie ?
Myślisz że może być tak że nie zgra się widziałem na allegro bieżnie takie i niby są pod łożyska maszynowe ale ciekawe czy z każdymi łożyskami 1.5 zgrywają się czy są wyjątki .
PS. ale co sądzisz wymiana mój za dt warta zachodu bez dopłat żadnych , kto traci na tym interesie ?
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
Nie można tu mówić tylko o kwestii finansowej. Kompletnie zmienisz charakter swojego roweru i musisz zrobić bilans zysków i strat.
Zyskasz:
Waga
Sztywność
Prędkość
Stracisz:
Komfort
Przyczepność
Pytanie co potrzebujesz, ale to już musisz sam określić. To jak zamiana limuzyny na sportowe auto. Mimo, że wartość podobna to przeznaczenie zupełnie inne i taka zamiana nie w każdym przypadku będzie dobra.
Zyskasz:
Waga
Sztywność
Prędkość
Stracisz:
Komfort
Przyczepność
Pytanie co potrzebujesz, ale to już musisz sam określić. To jak zamiana limuzyny na sportowe auto. Mimo, że wartość podobna to przeznaczenie zupełnie inne i taka zamiana nie w każdym przypadku będzie dobra.
Z gówna bata nie ukręcisz.