1- chcial bym sie dowiedziec jak ustawic katy ramy. Czy damper jest w odpowiednich otworach, niewiem jaka jest roznica i czy tak jak teraz jest dobrze. Z tylu i przodu sa otwory i podejzewam ze maja spore znaczenie.
2-bardzo zalezy mi na tym by ktos podzielil sie wiedza na temat regulacji samej amortyzacji. Pomijajac SAG bo tu juz chodzi o feeling. W damperze sa zwykle 2 srubki. U mnie widac jedna, czy tamta "odpadla" ta ktora mam sprawia ze amor chodzi twardziej lub lzej. Ta ktorej nie ma to chyba tlumienie odbicia ? Czy moze nie odpadla a poprostu jej tam ma nie byc.. Oraz co reguluje gdy krece sprezyna . No wlasnie strasznie to pomotane a ja niewiem jak sformulowac odpowiednio pytania.
3 Mam z przodu marcepana i tez niewiem jak o niego dbac, co musze wiedziec o nim, itp. Oraz tez ktore pokretla sa od czego i jak najlepoej je ustawic.
Powiem tak ze w dh jezdzilem nawet bmxem ( tak to szalone ale dh mnie krecilo od zawsze) wiec nierownosci nie przeszkadzaja mi. Chcial bym ustawic rower tak bym mogl skakac murki dlugie schody, dropy i rozniaste hopki i dual. Odlozyl bym sag na bok. Zalezy mi.na tym by amory sie nie psuly i nie meczyly ramy. Czy ktos dal by rade mjiejwiecej krok po kroku poinstruowac mnie ? Dodaje foty byscie wiedzieli o co chodzi. Rozmiar ramki to chyba M . Czy ktos z was seteisowal tego marcocha i moze podac schemat lub instrukcje ?