niestety pękła mi oś w zawieszeniu Big Hit FSR 2005. Nie znalazłem nigdzie osi o takich wymiarach i tutaj chciałbym się zapytać czy ktoś z Was zna miejsce w internecie gdzie mogę taką oś od razu zamówić.
Albo czy na np. allegro znajduje się jakiś sprzedawca który zajmuje się dorabianiem takich elementów i ogarnia temat.
Samemu możesz zrobić lub zlecić to tokarzowi. Kupujesz pręt o takiej średnicy i gwintujesz na obu końcach lub mierzysz gwint i kupujesz odpowiedniej długości śrubę
Tam wielkiej filozofii nie ma
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Jak dasz śrubę z gwintem na całej długości to Ci gwint zje materiał naokoło. Nawet o tym nie myśl. Zniszczysz tylko ramę.
Zapytaj raczej w jakimś motozbycie. Podobnie wygląda wiele śrub w samochodach. Bardzo długi gładki pręt i na końcu gwint. Tego Ci potrzeba.
Jaka jest średnica twojego pręta na tej gładkiej części? Jak nic nie wykombinujesz to ja Ci coś wykombinuję.
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
Można kupić w sklepie ze śrubami śruby częściowo gładkie. Sam taką kupiłem. Ewentualnie wybierasz taką co ma długość części gładkiej dłuższą i będziesz musiał nagwintować kawałek, a nadmiar uciąć.
nic nie zje bo to połączenie jest nieruchome... śruba ściska tylko wewnętrzne bieżnie łożysk, jedynym ruchomym elementem jest łożysko samo w sobie. Nawet jak byś dał śrubę o 1 mm mniejszą to by się trzymało (teoretycznie, ale lepiej się tak nie bawić) - także śruba z gwintem na całej długości zda tam egzamin tak samo jak oryginalna. Żeby nie było - miałem takiego BH i rozkręcałem nieraz.
Jak połączenie nieruchome to spoko, może mieć i dwa kilometry gwintu.
Ale raczej nie pchałbym się aż w 12,9. Warto pamiętać o tym, ze wzrost twardości to i wzrost kruchości.
10,9 w zupełności wystarczy.
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
Poldeck ale nie wydaje mi się aby to miejsce było aż tak podatne na kruszenie się materiału... Prędzej np oś koła czy coś ale zawiecha? To nawet jak przygrzejesz to się obraca a nie jak koło że musi wytrzymać...