Chwilkę temu wyposażyłem się w zestaw jak w temacie, ale po montażu działa to średnio. Wiem, że w 1x10 nie będzie idealnie i będzie przekos, ale tutaj łańcuch baaardzo szoruje o napinacz, a pedałowanie do tyłu jest prawie niemożliwe, bo szersze ogniwa łańcucha praktycznie zatrzymują się na napinaczu.

Teraz pytanie. Zee na hollowtechu 2 ma pod suportem dwie podkładki od strony zębatki. Mocując napinacz stwierdziłem, że jest dość gruby i dałem go zamiast jednej podkładki, jest więc jedna podkładka i napinacz. Powinno tak być, czy jednak dać dwie podkładki?
Generalnie chodzi mi o wyeliminowanie tego, co na obrazku, a niestety nie mogę po prostu dać podkładki pod całą dolną rolkę tak, żeby nie szurało z prawej strony (tam gdzie się styka) bo wtedy szoruje z lewej (tam, gdzie teraz jest 0.5mm). Czy w ogóle to zostawić, i się plastik wyrobi? Niby występuje to tylko na dwóch najwyższych biegach, ale no mimo wszystko, tym bardziej, że z poprzednim zestawem miałem duże problemy z przekosem/zębatką (dosłownie się rozpadł, rozerwał od środka łańcuch), i chciałem żeby teraz było ideolo, a tu taka lipa.