Pytanie o uszczelki do Boxxer rc 2011

dudi1
Kontakt:

Pytanie o uszczelki do Boxxer rc 2011

Post autor: dudi1 »

Witam,
krótkie pytanie o uszczelki do Boxxera, mianowicie amortyzator moczy się na goleniach - wycieka olej spod uszczelek przy mocniejszej pracy, zakładam ze to problem z uszczelkami. Potrzebuje wymienić uszczelki olejowe i kurzowe czy wystarczy wymienić same olejowe? kurzowe wizualnie w dobrym stanie,golenie w idealnym stanie,

z góry dzięki za rady!
SpecHornet
Kontakt:

Post autor: SpecHornet »

Powiem tak. Ja w Swoim boxxerze z 2010 roku miałem tylko uszczelki kurzowe a pod nimi gąbki nasączone olejem dla lepszej pracy i mi nic nie ciekło. Radzę Ci wymienić komplet uszczelek ;)

PS: Teraz mam boxxera 2016 i zrobiłbym dokładnie to samo gdyby nie planowany zakup chargera :D
dudi1.

Post autor: dudi1. »

boxxer poszedł na serwis, nie miałem czasu zeby sam go otworzyć ale znajomy dobry serwisant pogrzebie przy nim pod koniec tygodnia,
zauważyłem inny problem, gdy amortyzator obrócę do góry nogami coś w środku przesuwa się ku ziemi, jakby tłumik w środku rozkręcił się(?), jakiś pomysł co to może być? na rozkręcenie muszę poczekać a chodzi mi to po głowie ciągle
ODPOWIEDZ