Ramy full do 4x

hwastek
Kontakt:

Ramy full do 4x

Post autor: hwastek »

Jakie są ramy (tańsze) do fourcrossu ''FULL'' ?
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

akita do 4x?? powodzenia
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Raczej ten temat sobie odpuść, jak masz brać byle jakiego fulla do 4X ;)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Schokowafel
Kontakt:

Post autor: Schokowafel »

Takie ramy to najdroższy segment rynku. Łatwiej znaleźć zjazdówke niz fula do 4x. Przerabiałem to już ostatnio, jednak po długich poszukiwaniach można wyrwać coś rozsądnego za ok 1500zł.

Rozejrzyj się za Morewood Ndiza - 1000zł koleś ostatnio mi pisał ale zgubiłem kontakt i Transition Double
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

A potrzebna Ci taka rama?

Obstawiam, że jesteś początkujący. W Polsce nie ma tras 4x na których full byłby choć trochę przydatny, będzie tylko przeszkadzał. W trójmiejskich lasach też spokojnie dasz radę bez fulla. Złóż sensownego hardtaila, na takim rowerze lepiej wyrobisz sobie technikę i będziesz miał więcej frajdy na muldach.
http://brooce.pinkbike.com
hwastek
Kontakt:

miałem 2 sztywniaki a teraz mam krossa fr 1 z 100mm z przodu i tylne koło 24'' żeby jakieś geo było w miare...
gdy źle zlądowałem sztywnym to wszystko strasznie boli i nie mogę czasami jeździć a po 2godz jeżdzenia po torze nie mogę z bólu kostki, kręgosłup itp. bo za chudy nie jestem ;) a jak jezdze fullem to nic nie jest mogę zlądować na początek muldy i sie nic nie dzieje dlatego chce fulla następna ramka tylko z damperem ;) ...
A na fr-ce to se nie pośmigam na wachaczu jest ok. 6mm pękniecie na spawie i robi się coraz dłuższe :cry:
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Są fajowe ramki pokroju mojego byłego Rampanta, ale to sprzęt u nas nie dostępny, a zagranicą używki kosztuje od 2tyś. Jak nie masz funduszy to ja bym spasował ;)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

hwastek pisze:miałem 2 sztywniaki a teraz mam krossa fr 1 z 100mm z przodu i tylne koło 24'' żeby jakieś geo było w miare...
gdy źle zlądowałem sztywnym to wszystko strasznie boli i nie mogę czasami jeździć a po 2godz jeżdzenia po torze nie mogę z bólu kostki, kręgosłup itp. bo za chudy nie jestem a jak jezdze fullem to nic nie jest mogę zlądować na początek muldy i sie nic nie dzieje dlatego chce fulla następna ramka tylko z damperem ...
A na fr-ce to se nie pośmigam na wachaczu jest ok. 6mm pękniecie na spawie i robi się coraz dłuższe
jak źle zlądujesz małym 100mm fullem to zaboli tak samo. A jak bolą kolana to zła technika, znam kolesi na prawde cieżkich i nic ich nie boli. Kase na fulla przeznacz na siłke i nie bedzie problemu z wagą.
Schokowafel
Kontakt:

Generalnie to problemy z bólem o których piszesz niepokoją bez względu na to czym jedziesz. Ale generalnie taki mały ful naprawde pomaga jeśli chodzi o wybaczanie błędów. Mialem przez 2 lata zjazdówke potem ht i teraz mini fula 120/120 i okazuje sie ze mimo malego skoku mozna sobie na wiele pozwolić. Taki rower na torze 4x spisuje sie bardzo dobrze jednak ht ma jednak pewna przewage i jeśli ktoś powaznie chce podejść do tego to moze troche tracić. Natomaist jako uniwersalny funbike troche do lasu troche 4x itd. nie ma nic lepszego.
hwastek
Kontakt:

są jeszcze jakieś ramki które można wyrwać tak do ok.1500zł ?
Schokowafel
Kontakt:

Szukaj ram all mtn/enduro w małych rozmiarach. Np. trance'a albo mkIII mozna wyrwac bardzo czesto u angoli. Generalnie to szukaj głównie na pinkbike i ebay bo w polsce nawet z 4x wiekszym budzetem ciezko coś znaleźć.
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Najtańsze co mi się nawinęło. Generalnie to faktycznie ciężko coś w tej kategorii dorwać w takiej kasie. http://allegro.pl/rama-kona-bass-2009-d ... 35799.html
ODPOWIEDZ