Tor ''LODOWIEC'' Gdynia
Tor ''LODOWIEC'' Gdynia
Czy wiecie może czy na torze 4x zwanym lodowiec w Gdyni można coś porobić tzn. odnowić trase odbudować zakręty i hopki itd...
Chodzi mi o to czy nikt nie będzie gonił że coś kopiemy itp.?
Jeżeli można to robić to może byśmy jakoś sie zgralii i zebrali ekipe, jak będzie cieplej byśmy coś porobili żeby dało sie fajnie pośmigać...
Czy mieszka ktoś z was nie daleko kto by załatwił jakieś łopaty itp. ?
Chodzi mi o to czy nikt nie będzie gonił że coś kopiemy itp.?
Jeżeli można to robić to może byśmy jakoś sie zgralii i zebrali ekipe, jak będzie cieplej byśmy coś porobili żeby dało sie fajnie pośmigać...
Czy mieszka ktoś z was nie daleko kto by załatwił jakieś łopaty itp. ?
Jeśli nie zrobicie tam syfu do którego ktoś mógłby się przyczepić (butelki, śmieci) to raczej nikomu nie będzie przeszkadzało odświeżenie trasy. Tylko że na końcówkę toru trzeba załatwić koparkę, łopatami się tego raczej nie ogarnie, a z tym już może być gorzej.
Co do ekipy to ja taką próbuję zebrać od 4 lat, na razie bez większych skutków, 3 osoby chętne do kopania to zazwyczaj max... trochę się temu dziwie, jak dla mnie tor jest super (choć na tę prędkość wszystko mogłoby być dwa razy większe), a wystarczy tylko skopać trawę i wyrównać bo przecież samych hop nawet nie trzeba poprawiać (w większości).
Ja teraz też nie mam czasu na większe ustawki, pewnie będę przychodził w wolnych chwilach w tygodniu na krótkie sesje po pół godzinki. Na razie zdążyłem ogarnąć dwa pierwsze zakręty.
KubaLa - wyszukaj w mapach google: 54.473956,18.542165 , oznaczyłem środek zakrętu, powinieneś doszukać się wyjeżdżonej linii
Co do ekipy to ja taką próbuję zebrać od 4 lat, na razie bez większych skutków, 3 osoby chętne do kopania to zazwyczaj max... trochę się temu dziwie, jak dla mnie tor jest super (choć na tę prędkość wszystko mogłoby być dwa razy większe), a wystarczy tylko skopać trawę i wyrównać bo przecież samych hop nawet nie trzeba poprawiać (w większości).
Ja teraz też nie mam czasu na większe ustawki, pewnie będę przychodził w wolnych chwilach w tygodniu na krótkie sesje po pół godzinki. Na razie zdążyłem ogarnąć dwa pierwsze zakręty.
KubaLa - wyszukaj w mapach google: 54.473956,18.542165 , oznaczyłem środek zakrętu, powinieneś doszukać się wyjeżdżonej linii

http://brooce.pinkbike.com
Z taką ekipą pewnie mega szybko pójdzie, zachęcam do pracy
Co do koparki to jak śnieg stopnieje spróbuję pogadać z kolesiami na jakichś pobliskich budowach, może się uda coś na dziko ogarnąć. Jak nie to trzeba będzie kiedyś spiąć poślady i to wyrównać, bo wygląda jak tor motocrossowy z koleinami po kolana.
Choć teraz tyle śniegu nawaliło że do maja to nie wyschnie, trzeba będzie odśnieżać :P

Choć teraz tyle śniegu nawaliło że do maja to nie wyschnie, trzeba będzie odśnieżać :P
http://brooce.pinkbike.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: