Obręcze : NS bike vs. Fortress
Obręcze : NS bike vs. Fortress
jak w temacie jakie obręcze leprze? Lekkie dh fr. pomocy !
A więc tak, obręcze Trailmaster i Fundamental od NS-a są stosunkowo świeże i nie sprawdzone. Posiadają niską wagę, lecz jest to wynikiem usunięcia kapslowania. Słyszłem kilka opini, że czasami tworzą się na nich wulkany. Obręcze od Dartmoor-a są sprawdzone, długo są w sprzedaży i nie ma z nimi problemu. Posiadam dwa Fortressy i jestem zadowolony. To spradzona konstrukcja. Warto też zwrócić uwagę na Raidery (również od Dartmoora), są lżejsze od Fortressów i nie posiadają powierzchni pod V-breaki, co pozytywnie wpływa na wygląd, lecz zdania na temat wytrzymałości są podzielone (wg mnie na przód spokojnie wystarczą). Pomyśl nad zestawem Fortress-tył, Raider-przód. Octane One ma te same obręcze co Dartmoor pod nazwą Solar - też można o tym pomyśleć. A Jeśli uważasz, że te wymienione obręcze będą dla Ciebie za słabe to rozważ jeszcze MTX-y, ale uważam że Fortress, Raider, Solar się sprawdzą. I należy jeszcze pamiętać o dobrym naciągu szprych, bo to połowa sukcesu.
LOL, te obręcze są na rynku od sezonu 2009 albo 2010 (nie jestem pewien), jeździ na nich masa osób. Miałem Trailmastery we Freeride-ówce i nie było z nimi żadnych problemów. Znajomy ma teraz te moje obręcze w swoim rowerze i śmiga dalej bezproblemowo.przemek20 pisze:A więc tak, obręcze Trailmaster i Fundamental od NS-a są stosunkowo świeże i nie sprawdzone.
przemek20 pisze:To spradzona konstrukcja.
Darty nie są ze stali. Polenizowałbym w temacie.przemek20 pisze:Obręcze od Dartmoor-a są sprawdzone, długo są w sprzedaży i nie ma z nimi problemu.
Może ktoś wiecej powiedzieć w tym temacie?przemek20 pisze:Octane One ma te same obręcze co Dartmoor pod nazwą Solar - też można o tym pomyśleć.
To juz lepiej darty, wyjdzie taniej.przemek20 pisze:MTX-y,