SLX M675 vs Formula RX
SLX M675 vs Formula RX
Witam szukam nowych hamulców mam około 600 zł maksymalnie na hamulce. Najdroższa opcja to SLX w sumie pewniak, pod uwagę biorę Formule RX okolice 500 zł za komplet. Sam ważę dość sporo bo okolice 100 kg. Jeżdżę AM/EN dużo czasu na singlach. Wymagam jak największej mocy i w miarę dobrej modulacji.
-
- Kontakt:
Tylko że komplet Rx można kupić za 600zł, a The one za jedyne 1300zł.
Za to zee, sainty czy code są strasznie ciężkie w porównaniu do Rx.
Taki code waży 410gram, formula koło 200, to jest 400gram na komplecie hamulców, w AM to raczej może być sporo, a biorąc pod uwagę sainty (nigdzie nie mogę znaleźć wagi) ta różnica pewnie wyjdzie jeszcze większa.
Za to zee, sainty czy code są strasznie ciężkie w porównaniu do Rx.
Taki code waży 410gram, formula koło 200, to jest 400gram na komplecie hamulców, w AM to raczej może być sporo, a biorąc pod uwagę sainty (nigdzie nie mogę znaleźć wagi) ta różnica pewnie wyjdzie jeszcze większa.
-
- Kontakt:
Zależy od podejścia do tematu, ja wolałbym mieć te 400g więcej i mieć pewność, że jak będzie trzeba, to wyhamuję. Z resztą co to jest 400g, jak jeździec waży 200 czy 250x tyle?:P RX'y czy rowery po 12kg są budowane dla osób ważących po 60-65kg. Osobie ważącej 80kg+ już te same części nie zawsze wystarczą, choć z założenia są do odpowiedniej dyscypliny rowerowej.
Albo hamować nie umiecie, albo cieszy was pitolenie że przy tej wadze już tylko najwyższa klasa...
Jak mój brat ważył prawie 100 to na magurze Louise dawał radę zatrzymać się w każdej extremalnej sytuacji... wiadomo że na dłuższej trasie się grzały, ale coś za coś... teraz takie pytanie, jeździsz polskie AM/EN czy takie raczej europejskie, gdzie połowa naszych tras DH jest spokojniejsza od ich singli
??
Ja od siebie polecę Fomlule, ogarnia w DH to i Ciebie w enduro ogarnie
Jak mój brat ważył prawie 100 to na magurze Louise dawał radę zatrzymać się w każdej extremalnej sytuacji... wiadomo że na dłuższej trasie się grzały, ale coś za coś... teraz takie pytanie, jeździsz polskie AM/EN czy takie raczej europejskie, gdzie połowa naszych tras DH jest spokojniejsza od ich singli

Ja od siebie polecę Fomlule, ogarnia w DH to i Ciebie w enduro ogarnie

Slavvduro
Re: SLX M675 vs Formula RX
Miałem SLX'y, miałem RX'y. Jeśli miałbym spowrotem wybierać pomiędzy nimi to slx'y, rx'y miały słabą siłe, waże 70kg, a nie potrafiły mnie w miare szybko wyhamowac
Teraz mam sainty, a kupiłem komplet za 600zł.. wystarczy szukać.