Oszust Ukman61
Piszesz że wszystkie sprawy są pozytywnie rozwiązane po chwili że zjemcie się toczy, gubisz się i radzę nie pakuj się w to dalej, gość przywalił i gdyby nie wzmianka o policji pewni by się to rozeszło po kościach, prawdopodobnie tak sądził.
Druga sprawa że jeśli jest taki nie winny to dlaczego Ciebie poprosił o tłumaczenie skoro mieszkacie w jednym domu, przecież mógł się tłumaczyć z twojego konta??
Druga sprawa że jeśli jest taki nie winny to dlaczego Ciebie poprosił o tłumaczenie skoro mieszkacie w jednym domu, przecież mógł się tłumaczyć z twojego konta??
Czytaj uwaznie "Elton29" wszystkie sprawy zostały pozytywnie rozwiązanie oprucz tej co teraz się ciągnie z kolegą Zjemcie a ciągnie się dlatego że Ukman pisał do niego ze beda czesci ale odpowiedzi nie otrzymał wiec sprawa się ciągnie dalej. Zresztą tak jak pisałem wczesniej sprawa toczy się o łańcuch , tarcze , przerzutke i opone o ktorych nawet nie było wspomniane na aukcji nie wiem czemu nie dociera do was iż jest to spór ktory nie ma podstaw do roszczeń. ZjemCie zapoznał sie z opisem aukcji widzial zdjecie i dostał wszystko to co było w opisie . A Ukman nie pisał z mojego konta dlatego ze nie chciał aby kolejne konto zostało zablokowane poniewaz znając zycie moderatorzy widząc iz załozył nowe konto co jest podobno zlamaniem regulaminu poprostu nie był by w stanie wytlumaczyc całej sytuacji . I jeszcze jedna sprawa . "Elton29" sam nie wiesz jak przebiegała korespondencja miedzy nimi wiec dlaczego piszesz ze gdyby nie wzmianka o policji to napewno by sie nie odezwał ? A co do dalszego pisania na forum przezemnie chociaz wspomniałem ze juz nie bede tego robił sądziłem iż wytłumaczenie ktore umiesciłem na forum da do zrozumienia iż spór moze się rozwiązac i wystarczy zeby Zjemcie napisał notke ok zgadzam sie na dosłanie czesci i odwołam wszystkie roszczenia wobec użytkownika Ukman61 to wszystko. A ze sprawa ciągnie się dalej dlatego jestem zmuszony by nadal pisac tłumaczyc itd
Po pierwsze dane takie jak imię,nr telefonu,email,miejscowość,nazwę użytkownika sam rozpowszechnił w internecie więc tu już nie wonty do mnie że sam sobie rozpowszechnia i nie przemyślanie pisze Pan Piotr lub jego kolega że to jest karalne jak sam udostępnił je wcześniej.Po drugie rozpowszechnianie prywatnych wiadomości i numeru konta bankowego bez zgody właściciela jest karalne więc ...
Art. 267. § 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym.
§ 3. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1 lub 2 ujawnia innej osobie.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Po drugie po co mam odpisać jak dostałem emaila że części dostanę do tygodnia (ostatecznie wczoraj) oczywiście napisał mi to po moich 2 emailach. I pisałem Panu Piotrowi że chcę jeszcze dokumenty do ramy o których mówił przed sprzedażą i że amortyzator tylni leje lecz nie odpisał w jaki sposób sprawę z amortyzatorem rozwiążę jak i że dośle dokumenty.Po trzecie jeżeli jest to zgłoszone że ja rozpowszechniłem dane to proszę o podanie też że Pan Piotr sam swoje dane udostępnił na allegro pod aukcjami a czytając regulamin allegro zgodził się na rozpowszechnianie tych danych w internecie. I ostatnia rzecz jaką mam do napisania Pan Piotr przyznał się że nie wysłał tych części w emailu jakim od niego dostałem.
Art. 267. § 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym.
§ 3. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1 lub 2 ujawnia innej osobie.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Po drugie po co mam odpisać jak dostałem emaila że części dostanę do tygodnia (ostatecznie wczoraj) oczywiście napisał mi to po moich 2 emailach. I pisałem Panu Piotrowi że chcę jeszcze dokumenty do ramy o których mówił przed sprzedażą i że amortyzator tylni leje lecz nie odpisał w jaki sposób sprawę z amortyzatorem rozwiążę jak i że dośle dokumenty.Po trzecie jeżeli jest to zgłoszone że ja rozpowszechniłem dane to proszę o podanie też że Pan Piotr sam swoje dane udostępnił na allegro pod aukcjami a czytając regulamin allegro zgodził się na rozpowszechnianie tych danych w internecie. I ostatnia rzecz jaką mam do napisania Pan Piotr przyznał się że nie wysłał tych części w emailu jakim od niego dostałem.
ale jak zostałem poinformowany ze Piotrek napisał do Ciebie maila cytuję" Spór ciągnie się juz długo , czesci powinienem miec na dniach wyślę je i zakonczymy tą całą sprawe ugodowo " odpowiedzi z Twojej strony nie było dlatego czesci do dzis dnia u Ciebie nie ma . Wiec napisz jasno albo ciągacie sie po sądach i sprawa bedzie ciągneła sie miesiące a moze i lata lub zgadzasz sie na dosłanie czesci i jasno sprecyzujesz jeżeli czesci dostaniesz anulujesz odwołasz wszystkie roszczenia wobec sprzedającego i wątek zostanie zamknięty. Prosiłbym tez o wypowiedz moderatora.
Nie to akurat ja napisałem 1 wiadomość że "Sprawa ciągnie się już dosyć długo, proszę o dosłanie tych części i dokumentów do tygodnia,bądź żądam zwrotu całkowitego 2370zł + mój koszt odesłania rzeczy do Pana." fragment wiadomości którą ja napisałem.A mi odpisał Pan P. że części ma zamówione i dośle,ale w kolejnym emailu dostałem że nie dostane niczego ja tak zrozumiałem więc zgłosiłem sprawę.Później po rozmowie Pana P. z policjantem dostałem 2 emaile że części wyśle i dostanę je w ciągu tygodnia. Więc już nic nie odpisywałem i czekałem z myślą że dostanę części.I teraz jak widzi Pan P. rozwiązanie polubowne?Niech dokładnie zdeklaruje się co jest zawarte w tym i jak rozwiążemy sprawę z damperem lejącym który miał być w "świetnym stanie i po serwisie".
ludzie,dajcie sobie siana z paragrafami,jesli nei macie pojecia o czym piszecie-Zjemcie,w tym momencie pojechales po calosci i nei trzeba miec wyksztalcenia prawniczego zeby to wiedziec,wystarczy przeczytac ze zrozumieniem co tu wkleiles,gdyz nie ma to nic wspolnego z Wasza sytuacja.
BartBiel3-mam naprawde przedziwne wrazenie,ze to konto to kolejne alter ego ukmana. niezaleznie od wszystkiego zostal zbanowany slusznie i powiem Ci szczerze,ze za ten tekst:
prosiles o wypowiedz moderatora-oto ona.
BartBiel3-mam naprawde przedziwne wrazenie,ze to konto to kolejne alter ego ukmana. niezaleznie od wszystkiego zostal zbanowany slusznie i powiem Ci szczerze,ze za ten tekst:
mam straszna ochote klepnac Ci co najmniej warna.dobra rada-zapoznaj sie z regulaminem.BartBiel3 pisze: co jest podobno zlamaniem regulaminu
prosiles o wypowiedz moderatora-oto ona.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Jasne że przez telefon się najszybciej dogadać i jeśli nie gość nie mógł się doczekać wkurzony zgłosił sprawę na policję do czego miał pełne prawo inna sprawa to fakt że części które miał Ci dosłać nie są objęte tą aukcją prawda, pytanie dlaczego?
Ustaliłeś z nim coś potem, po zakończeniu aukcji?
Odnieś się do tego teraz bo coś zamieszałeś.
Ustaliłeś z nim coś potem, po zakończeniu aukcji?
Odnieś się do tego teraz bo coś zamieszałeś.