a może tak downhill na BMX
Ja myśle że to nie możliwe poniważ:
-bmx'y są za małe
-niebyło by ja pożądnych hamulców zamontować(tarcze hudrałliczne)
-downhill bez powody uprawia się na dużych ramach
-niebyło by jak dampera zamontować
-za małe kółka
-zbyt nisko korba(mogła by opcirać o podłoże)
-jak by można było to na bmx uprawiać to od dawna by tak było ponieważ bmx byłypierwsze przed całą resztą dlatego myśle że nie pomyślałeś zanim ten temat napisałeś...
A tak w ogule jest już takie coś jak BMX DOWNHILL ale jest to coś podobnego do 4cross tylko w pare osób więcej.NO NO przyda się jeden link(x-prota)
pozdrowienia dla wszystkich.
ps.ale się rozpisałem hehe
-bmx'y są za małe
-niebyło by ja pożądnych hamulców zamontować(tarcze hudrałliczne)
-downhill bez powody uprawia się na dużych ramach
-niebyło by jak dampera zamontować
-za małe kółka
-zbyt nisko korba(mogła by opcirać o podłoże)
-jak by można było to na bmx uprawiać to od dawna by tak było ponieważ bmx byłypierwsze przed całą resztą dlatego myśle że nie pomyślałeś zanim ten temat napisałeś...
A tak w ogule jest już takie coś jak BMX DOWNHILL ale jest to coś podobnego do 4cross tylko w pare osób więcej.NO NO przyda się jeden link(x-prota)
pozdrowienia dla wszystkich.
ps.ale się rozpisałem hehe
jebac nikoma
-
- Kontakt:
Re: a może tak downhill na BMX
ja mysle ze powinienes sie czyms zajac to przestana ci takie pomysly do glowy przychodzic
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ta... Tomiko ma racje. Jest downhill bmx. Inaczej nazywa się to Racing BMX. Ściga się ośmiu kolesiów na trasie, gdzie na przykład step-up ma dziurę (uwaga) 16 metrów. Oczywiście tor mqa wiele innych atrakcji. Do dalszego etapu przechodzi czterech zawodników. Zazwyczaj w ixie jest jeden hamulec-tylny. Kolesie zapylają w kaskach integralnych. Zawody tego typu odbywają się między innymi w Czechach.
-
- Kontakt:
Yyyyyy, nie mieszajcie dh-bmx z racingiem. Racing to wyścigi po ośmiu zawodników ale po płaskim torze, w odróżnieniu od toru dh-bmx, który jest budowany na terenie pochyłym. Przeszkody są takie, że przy nich tory 4X wyglądają jak place zabaw.
Co do głównego tematu to trochę bzdurne by było jeżdżenie bmxem po trasie dh - każdy sprzęt ma swoje zastosowanie, tak więc niech szosy zostaną na asfalcie, a zjazdówki na trasach DH.
Co do głównego tematu to trochę bzdurne by było jeżdżenie bmxem po trasie dh - każdy sprzęt ma swoje zastosowanie, tak więc niech szosy zostaną na asfalcie, a zjazdówki na trasach DH.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg