Junior T vs drop off triple 170
Junior T vs drop off triple 170
tak jak w temacie mam dylemat
który będzie lepszy ?

Ja polecam juniora,praca super.Do tego zobacz jaki wytrzymały http://www.pinkbike.com/video/304235/ .
drop off pracuje zauważalnie gorzej bo w jednej ladze ma sprężynę a w drugiej powietrze. Stąd jest twardy na początku ale stosunkowa łatwo go dobić (wina powietrza)
Ale tłumiki są mniej więcej te same i obudowa też, także nic nie stoi na przeszkodzie żeby wstawić drugą sprężynę ( i korek z juniora albo podkładki bo korek z dropoffa jest niższy i sprężyna będzie za luźna) i nie pompować wtedy powietrza.
Druga rzecz, junior działa w miarę przyzwoicie, ale nie "super"
Ale tłumiki są mniej więcej te same i obudowa też, także nic nie stoi na przeszkodzie żeby wstawić drugą sprężynę ( i korek z juniora albo podkładki bo korek z dropoffa jest niższy i sprężyna będzie za luźna) i nie pompować wtedy powietrza.
Druga rzecz, junior działa w miarę przyzwoicie, ale nie "super"

Masz racje, ale ale na moje wymagania i nasze traski,hopki itp to spokojnie ogarnia. Mam porównanie do 66 przeróżnych i według mnie to różnica jest mała, chociaż nie jeździłem jeszcze w górach gdzie wszystko okazałoby sie co do pracy junioraSeraaX pisze: Druga rzecz, junior działa w miarę przyzwoicie, ale nie "super"
Różnica jest tylko w korkach, drop off ma właśnie regulację naprężenia wstępnego powietrzem, co mi się bardzo podobało bo można było zrobić w nim podciśnienie i był czulszy, a junior ma normalne pokrętła.
Jeśli chcesz żeby to pracowało lepiej to poszukaj tłumików HSCV od super t.
Ja wymieniłem w swoim juniorze właśnie na HSCV, w porównaniu do ssv to jest bajka
Jeśli chcesz żeby to pracowało lepiej to poszukaj tłumików HSCV od super t.
Ja wymieniłem w swoim juniorze właśnie na HSCV, w porównaniu do ssv to jest bajka

Dawno temu miałem juniora 2005. Miał 4 sprężyny po 2 na każdą lagę oddzielone podkładką. Co do porównania to zdecydowanie junior, drop offa triple też miałem i różnica w pracy jest odczuwalna na plus dla juniora. Zdecydowanie czulszy.
Niektóre drop offy miały sprężynę w jednej ladze, niewiem jak triple ale napewno jednopółki, bo ma go moja dziewczyna i sam się zdziwiłem jak rozbierałem
Niektóre drop offy miały sprężynę w jednej ladze, niewiem jak triple ale napewno jednopółki, bo ma go moja dziewczyna i sam się zdziwiłem jak rozbierałem
http://www.pinkbike.com/photo/9231318/ <--- Mój Bike