Dojazdowa do pracy czy na powaznie? Jak na powaznie to spec a jak dojazdowy i gówniane miejskie drogi to na prawde szkoda hajsu i lepiej cos za 1k na stali złożyć
Znając mnie najlepiej bedzie jak kupię od razu jakaś lepsza szosę bo zaraz jakbym złożył cos na niskim budżecie to szukałbym jakiś udziwnien i lepszych części hehehe myślałem tez o czymś z meridy i gianta
Jak amatorsko, treningowo, do pośmigania z uśmiechem po mieście to polecam za 1500zł tą czerwoną z Decathlonu (Triban 3). Bardzo fajnie się nadaje, osprzęt przyzwoity, łatwy serwis.
Jak dojazdówka do przypinania, to po taniości ostre koło na stali.
Chce potraktować rowerek szosowy jako dobre narzędzie treningowe Zwiększyć wydolność organizmu i wytrzymałość dh i fr zawsze bedzie w moim sercu na pierwszym miejscu hehehehe . Chce przeznaczyć od razu przyzwoitą sumę na rower aby mi służył i spełniał swoje zadanie jak najdłużej I jak najlepiej widziałem fajne uzywane rowery za te pieniadze a mianowicie ten http://allegro.pl/specialized-langster- ... 66613.html
Tylko nie wiem czy brak przerzutki jest dobrym rozwiązaniem ... I rozmiar przypominam ze mam prawie dwa metry wzrostu heheh
Głupota. Szukaj jakieś seryjnej szosy znanych marek na możliwia najwyższych grupach szosowach, czy to shimano czy sram, czy campa.
Patrz na szosy focus, canondale, spec, giant.
Co do rozmiaru, to jak raz dobierzesz to nie ma takich wahań jak przy zjazdówkach, więc idź do sklepu, przymierz się a potem szukaj na allegro :P
ja od siebie polece Corratec Dolomiti Tiagra, mialem z 2012 roku, bardzo fajny sprzet, nowy 4k, ja mojego 2-3 miesiecznego sprzedalem za ok 2500zl. mega sprzet ;p ewentualnie jakas meride albo Krossa ode mnie z podpisu :p
Ja ze swojej strony polecam ostre koło. Na miasto idealna sprawa. No i przede wszystkim ćwiczenie formy- rewelacja. Prosta konstrukcja, brak hamulców, przerzutek, żadnych kabli i innych zbędnych pierdół. Wszystko przekłada się na wagę. Jeśli chodzi o zjazdówkę- mam gdzieś wagę. W przypadku OK fajnie jest wnosić na 3 piętro 7kg rower. Sprzętów szukaj na eBayu. Można kupić naprawdę kozacki rower w dobrej kasie. Przy Twoim wzroście rozglądał bym się za rozmiarem 58/61.
Mieszkam na jurze i są świetne trasy na szosę wielokrotnie widziałem jak chłopaki latają właśnie na jure kolarzowkami myśle ze ostre koło nie bedzie dla mnie dobrym rozwiązaniem .W planach są dosc duże dystanse ze sporymi podjazdami ,więc przerzutki muszą być