Denerwujący pisk hamulca

wujekbronek
Kontakt:

Post autor: wujekbronek »

Jeśli nie potrafisz idealnie ustawić zacisku, będziesz musiał rozsunąć klocki

ja jak ustawiam zacisk, lekko przykręcam go do uchwytów żeby się ruszał, naciskam klamkę i przykręcam ;)
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

Najlepiej to go się powinno dokręcić, delikatnie rozkręcić (pół obrotu), zacisnąć klocki (ja jeszcze koło rozpędzam i dopiero zaciskam) no i zkręcić :D
Lancit
Kontakt:

Post autor: Lancit »

Przeczytajcie dokładnie co pisałem wcześniej. Tak właśnie robiłem.
bakubrody
Kontakt:

Post autor: bakubrody »

minimalnie wygięta tarcza .
U mnie ta jest , tarcza jest minimalnie wygięta , nie da się ustawić zacisku tak żeby nie obcierało i sobie popiskuje . Jak nacisnę lekko hamulec to przestaje i przy normalnym hamowaniu tez przestaje . Wszytko działa jak powinno tylko tarcza muska klocki i piska sobie .
Lancit
Kontakt:

Post autor: Lancit »

muszel wielkie dzięki za porady :) Wyjąłem klocki, włożyłem tekturkę z tym bloczkiem i leciutko rozepchałem tłoczki, następnie klocki lekko wyczyszczone pod wodą, później po wysuszeniu przejechałem minimalnie papierem ściernym. Później zająłem się tarczą, zdjąłem koło wziąłem rozpuszczalnik i bardzo dokładnie wyczyściłem. Złożyłem wszystko do kupy i po pierwszym zakręceniu była cisza :) Bez regulacji zacisku itd. Jutro przejadę się i zobaczymy jak na dłuższą metę to działa :) Ale i tak dzięki wielkie wszystkim a najbardziej właśnie dla Ciebie muszel, Twoje rady mega mi pomogły !
ODPOWIEDZ