Shimano ZEE
Shimano ZEE
Witam, szanownych forumowiczów. Chciałbym się poradzić, mam nowe hample metaliczne Zee, nowe tarcze XT i koło jest względnie proste, po zamontowaniu całego kompletu na tylną oś, nie ma szans aby tak ustawić zacisk aby szedł bez choćby najmniejszego obtarcia.Cały czas jest jakieś jedno miejsce gdzie obciera. Macie może jakiś pomysł aby to jakoś ustawić?? Dodam jeszcze że hamulce odpowietrzone. Może to kwestia dotarcia?? Próbowałem zacisnąć klamkę i wtedy zakręcić zacisk, nic to nie daje.Na przednim kole zdało egzamin. Z góry dziękuję za cenne rady i pozdrawiam
-
- Kontakt:
odkręć tarcze i skręć na nowo dokładnie tak jak w linku ----> http://blogrowerowy.pl/newsletter/monta ... arczowych/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja mój problem z pulsacyjnym ocieraniem tarczy rozwiązałem odginając lekko tarczę w miejscu w którym pulsuje (kręcisz bardzo powoli koło, w momencie kiedy słyszysz szmer szybko zaciskasz klamkę, obracasz koło o pół obrotu (180 stopni) i lekko odginasz. Jak pulsuje dalej, to trochę mocniej aż do uzyskania pożądanego efektu-musisz mieć tylko pewność że koło i ośka są dobrze zamontowane. No i jeśli to nie wina mocowania tarczy do piasty.