Pomoc w wyborze zbroi

Głodek
Kontakt:

Pomoc w wyborze zbroi

Post autor: Głodek »

Witam. Potrzebuje pomocy przy wyborze zbroi lub ewentualnie bauzera. Otóż niecały rok temu mailem dość nieciekawa kolizje z korzeniem( sam mi wyskoczył na trasę ;)) w wyniki czego złamałem obojczyk w dwóch miejscach. Tylko ze znajomi stwierdzili ze zbroja w tym miejscu by i tak nie wytrzymała. Wiec pytam większe i bardziej zaawansowane grono rowerzystów: Jeśli zbroja to jaka?/ Jeśli Bauzer to jaki?( choć nie wiem czy pasuje?) Chodzi głównie o bezpieczeństwo i mniej nagadywania ze strony dziewczyny;)
Aha jeżdżę tylko rekreacyjnie i nie startuje w zawodach choć często odwiedzam trasy DH:)
Pozdrawiam i czekam na opinie.
ps. strona finansowa mało istotna:)
pawcisq
Kontakt:

Post autor: pawcisq »

Ja słyszałem same pozytywy o 661 Evo Pressure Suit. Niby jest cieńsza od Vapor z stajni 661 ale zbiera same dobre opinie. Nie rwie się jak to mówią o ochraniaczach "na siatce", przy uderzeniu ponoć (bo jeszcze nie mam, zamawiam sam za miesiąc) uderzenie jak przez taką grubą warstwę gąbki, która pochłania sporo. Fakt. Zbroja nie chroni przed złamaniami ale niweluje obicia, prawie unieważnia kwestię otarć i skaleczeń.

Tyle ode mnie. Może się coś przydało :)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Głodek pisze:ps. strona finansowa mało istotna:)
To bym zajrzał tutaj:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=84487
Z gówna bata nie ukręcisz.
ODPOWIEDZ