Wideł 130/140mm na ośkę 9mm.

EZrider
Kontakt:

Wideł 130/140mm na ośkę 9mm.

Post autor: EZrider »

Witam,
poszukuję mocniejszego niż lekkiego widła do jazdy all-mountain, wliczając w to odrywanie się od podłoża (o sidy, reby i inne takie po 120mm się obawiam). Do tej pory jeździłem na Z1, prawie 3kg otwarta kąpiel 130mm skoku i jakieś inne pierdoły.

Interesuje mnie amortyzator koniecznie na 9mm oś (chyba że coś wyjdzie w praniu dobrego z 15), koniecznie 130 lub 140mm skoku, może być regulowany do tych wartości (nie 13/140 w górę), koniecznie mocny w swojej klasie, niekoniecznie lekki (2,5kg jest akceptowalne), najchętniej zamknięty tłumik z odrobiną oleju do smarowania, bez otwartej kąpieli. Air czy coil bez różnicy.

Nigdzie nie mogę znaleźć Pike'a a on zdaje się być najlepszy...
Wpadło mi w oko coś takiego:
http://allegro.pl/manitou-marvel-130-mm ... 61290.html
Właściwie wszystko super poza tym, że to wersja sprężyna stalowa + asysta i podobno działa tępo, nawet mimo fajnego tłumika.
Kolejny jest Sektor - trochę drogi...
Recon, Revelation - to są dla mnie znaki zapytania, skok pasuje, oś pasuje ale nie wiem jak one się trzymają...
Jakie jeszcze propozycje?
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Reba - i tak nie zepsujesz, byle tyylko nie jakaś zakatowana była. Pike jest na 20mm, pod 9mm znajdziesz sektora, revelationa, 44, epicon jest za jakieś śmieszne peniądze na 140mm. Do ilu ma być to cudo? Bo może zaraz się okaże że lepiej zmienić koło na sztywną ośkę i wtedy szukać widła.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Do ceny mniej więcej Marvela, czyli powiedzmy do 1000zł.
Nie widziałem Reby 130, 120 będzie za niska bo rower jest na dużej płaskiej ramie i ma mieć dziwne geo - na takim jest mi wygodnie.
ODPOWIEDZ