Witam,
posiadam RS Domain 318 coil 180mm z trapezową sterówką i chcę się zorientować jaka rama będzie pasować. Chodzi mi o używaną ramę do fr w granicach ok. 700 zł. Ja zastanawiałem się nad dartmoor hornet. Piszcie swoje propozycje. Z góry dzięki
mówisz, że jeździsz na marzopi z duncanem cuckerem... ziom, naucz się chociaż czytać i przeczytaj po 1. regulamin forum, po 2. to co masz napisane na częściach.
A co sądzicie właśnie o ramce Duncon Cocker. Macie jakieś opinie na jej temat?
I mam jeszcze dwa pytania. A mianowicie czy Cocker ma nadal dożywotnią gwarancję? ( pytam ponieważ słyszałem że niektóre sklepy zwracają kasę jak się zepsuje ) I czy jak go przemaluję to stracę tą gwarancję ( jeśli nadal obowiązuje).
Scream ma główkę 1 1/8" więc odpada. Ja bym wybrał Horneta. Lżejszy od Cockera o pół kilo, jak dla mnie ładniejszy ale to kwestia gustu, jest nowy z gwarą i wydaje się zwinniejszy. Ogółem bardziej mi się podoba Domaina do tej ramy obniżył bym do 160mm.
Na allegro jest Cannondale Chase w dobrej kasie, a dziś na giełdzie rowerowej na FB też widziałem drugą sztuke także w dobrej cenie. Ogólnie śliczna rama, mocna i sztywna. Sam na niej śmigałem. Od siebie polecam, miałbyś przynajmniej wyjątkową i oryginalną rame
Ja znalazłem Banshee Scream pod 1.5' za sterami redukcyjnymi na 1.1/8. Więc jakbym górę sterów sobie zostawił i na dół dał moje 1.5' to może będzie git.