kolor czcionki w histori wiadomości

rafal.zwdh
Kontakt:

kolor czcionki w histori wiadomości

Post autor: rafal.zwdh »

Witam, nie wiem czy tylko mi to przeszkadza, ale literki w okienku "Historia wiadomości: " są bardzo słabo widoczne. trochę kiepski pomysł z białymi literkami, na jasnoszarym tle.
Żeby je przeczytać, muszę je zaznaczać. Mógł bym zwiększyć kontrast na monitorze. ale nie tylko u mnie na kompie ledwo mogę je przeczytać.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Tak jest, najlepiej sobie zaznaczyć ten tekst myszką.
Z gówna bata nie ukręcisz.
bialas11
Kontakt:

Post autor: bialas11 »

ja też tak mam i to trochę drażni
Pupgo
Kontakt:

Post autor: Pupgo »

Tak samo jest po kliknięciu na Nowe posty. Nie widać nazw użytkowników. Denerwuje jak cholera.
rafal.zwdh
Kontakt:

Post autor: rafal.zwdh »

w ogóle tak kolorowo na tym forum jak w trupiarni. jakieś takie ponure klimaty, nie dziwie się że co chwile ktoś się o coś czepia.
Dobrze że chociaż ten żółty jest.
Forum o tematyce Dh Fr mogło by mieć bardziej wesołe kolory :roll:

Po kilku minutach patrzenia na te szare tło, mam ochotę kogoś pojechać z byle powodu. Ale zamiast tego zwyczajnie wychodzę.

Ten beton zastąpił bym jakimś zielonym laskiem 8)

Albo chociaż jakieś graffiti namalować na tym starym betonie, jak w skateparku.

Kij w tą kolorystykę, o literki się rozchodzi :wink:
Smietana
Kontakt:

Post autor: Smietana »

rafal.zwdh pisze:Ten beton zastąpił bym jakimś zielonym laskiem

Albo chociaż jakieś graffiti namalować na tym starym betonie, jak w skateparku.

Jak ty to sobie wyobrażasz? Zdajesz sobie sprawe że strony się przewija? Pomysłu graffiti zupełnie nie komentuje.

Pokaż mi ładniejsze forum, bo jeszcze nie widziałem. Dla mnie zarówno kolorystyka czy tekstura betonu są mega stylowe. Jasne że klimat sportu lepiej oddawała by np. tekstura kory drzewa czy coś tego typu, ale i tak jest spoko.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

można też czcionki w nieczytanych postach ogarnąć, bo nic a nic nie widać
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Po długim czasie kolorki zostały ogarnięte :) Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi niech pisze śmiało.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Ja mam dwie uwagi. Pisząc post, tło mamy białe, lecz gdy damy "podgląd" to tło jak i czcionka są w ciemnych kolorach.

Druga sprawa na temat szarego betonowego tła. Padł pomysł graffiti i drzew, ale też słowa przeciw. Fakt, tło się przewija, więc ani graffiti ani normalnego wyobrażenia lasu nie dałoby się tam wkomponować. Wpadłem na pomysł, żeby znaleźć lub zrobić zdjęcie koron drzew robione od dołu, zdjęcie wkomponowane w tło forum mogłoby się "zapętlać" i forum nabrałoby żywszego koloru :)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

A nie łatwiej postawić monitor na parapecie? :D

A na serio to czcionki powoli porządkujemy ale kwestie tła póki co nie wchodzą w gę z jednego głównego powodu - jak je zmienimy czcionki znów sie z nim zleją, tym bardziej jeżeli zdjęcie drzew i nieba będzie ciemno jasne - nie do ogarnięcia ;)

a Co do podglądu to jest tak owszem ale na kilku monitorach gdzie ja oglądałem nie ma kłopotu z czytelnością, zresztą podgląd używa się raczej chwilowo, ale dzięki za uwagę, przeanalizujemy to jeszcze i możliwe że coś się zmieni ;)
Puncu
Kontakt:

Re:

Post autor: Puncu »

Paul pisze:A nie łatwiej postawić monitor na parapecie? :D
Niestety mam 22calowego kineskopowego kloca :D

Co do czcionki to nie musi być od razu biała. Można by ją zmienić np. na niebieski czy inny kolor widoczny na białym i czarnym tle ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
djwiocha
Kontakt:

Post autor: djwiocha »

Jeśli skrypt forum by na to pozwalał to można byłoby zrobić kilka opcji do wyboru tzn. jedno takie jak jest, i jedno z lasem czy tam kilka innych. Ale wiem że to było by raczej kupa roboty :D Więc to tylko taka propozycja.
ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE
ODPOWIEDZ