[Spinner ammo] problem ze srubka

elton29
Kontakt:

Post autor: elton29 »

Weź strzel fotę jakąś bo nie wierzę, jak to ma niby działać skoro jest w środku, na dnie lagi?
Kwiat126p
Kontakt:

Post autor: Kwiat126p »

Ja mam ammo 130 i też jest olej w prawej ladz,e przecież nawet ten plastikowy korek jest uszczelniony gumką specjalnie Boże...A jak nie masz tak to nie kombinuj moze wyszly tez jakies wersje bez tłumiania albo cuś. U m,nie chlupie aż miło, też musze do przeserwisować kiedyś. Prosze mi powiedzieć w co konkretnie uderzyć żeby wyszly lagi? Po prostu w ten gwint co to jego śruba dała się wykręcić? Tej drugiej nie ruszać co sie kręci non stop?
elton29
Kontakt:

Co boże??Taki jesteś mundry a pytasz jak lagi ściągnąć...

W tym gównianym amorze nie ma typowego tłumika jak chociażby w duro

tylko jakieś sitko śmieszne dlatego zapytałem bo nie spotkałem się nigdy

z takim rozwiązaniem.
Kwiat126p
Kontakt:

Te Elton John...to się przesiadź na swoje Duro miły kolego co by sie zdażyło 10x rozdupczyć kiedy na Spinnerze nie bedzie ryski ani żadnych luzów. Sitko śmieszne...jaki gość!! :O szok...nie wiesz co to otwarta kąpiel olejowa? To się dowiedz i wróć :) Ja poczekam. Czas start :twisted:
elton29
Kontakt:

Weź lepiej się zajmij serwisem swojego spinnera a racja nie wiesz jak

lagi ściągnąć...

W otwartej kąpieli jest tłok z otworami a nie jak ktoś wcześniej napisał
blaszka czy sito dlatego miałem wątpliwości.
Co do samego amortyzatora to mimo iż jest czulszy to gorzej tłumi i łatwiej go dobić poza tym sam sposób wykonania woła o pomstę chociażby te korki plastikowe, które zapewne szybka się wyrobią, słyszałem ze komuś nawet pękł na busterze gdy próbował wyprostować kierownicę.
I gdyby nie fakt iż kupiłem go za na prawdę małe pieniądze to na pewno wybrałbym inny a cena nowego 499zł to jakieś nieporozumienie...
Z tego co wiem to tylko jeden gość był zadowolony z tego amortyzatora ty chyba jesteś drugi..
Kwiat126p
Kontakt:

"słyszałem ze komuś nawet pękł na busterze gdy próbował wyprostować kierownicę." a ja słyszałem że jesteś bardzo mądry i fajny :lol: Nie wiem jak lagi ściągnąć ale sie dowiem, nie martw sie, jak nie potrafisz udzielic odpowiedzi na moje pytanie to po co piszesz rzeczy którymi sam się już obrażasz? Nie korki plastikowe a korek plastikowy i nie wyrobi się jak bedziesz sie z nim obchodził normalnie, precyzyjnie, odpowiednim kluczem a nie jak murzyn z Kongo co nie widział roweru z amortyzatorem i kręcił na chama. Za 5 stów(wlasciwie 4) nie znajdziesz nic lepszego nowego do skoków. Przed zakupem Spinnera balem sie ze to nie wiadomo co i bylem mile zaskoczony jak rozpakowałem to masywne bydle z kartonu, wiele opinii bylo ze on nie pracuje czy cos, uginam go i jak masło...Wiec jestem mile zaskoczony nim, jego pracą i wytrzymałością. Nawet regulacja twardosci co nie co daje. Luzów nie łapie. Tylko wolalbym wersje 150 mm miec i raj na ziemii...Mozę tak gęgasz bo się przesiadłeś z Fox 40 na Ammo? Jesli tak to nie mam pytań. Z resztą ja pytalem sie tylko o rozbiorke tego amora i wyrazilem swoje zdziwienie ze nie widzisz ze ma otwartą kąpiel olejową jakbyś się urodził wczoraj i nie wiedzial co to jest.
elton29
Kontakt:

Wiesz no mam ten amor, wiem jak pracuję, jaki kiepski ma lakier i że ma dwa plastikowe korki, argument o odpowiednim obchodzeniu się z tym plastikiem jest śmieszny gdyż wyrobi się prędzej czy później nawet jak będziesz używał nowego klucza bo to plastik i w amorach klasy rst jest to dopuszczalne i tylko w takich właśnie z racji ceny!
Nie jestem znawcą, nie wożę się z tym ale w...a mnie taka krytyka z twojej strony więc się zrewanżowałem...
Tobie się za pewne podoba jego praca i w ogóle jest oh i ah pewnie dlatego że męczyłeś wcześniej tyko xtc lub gile i jest to twój amor marzeń.
Za 4-5 stów bez wahania kupił bym duro, lub używanego dropa.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w serwisie.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Albo spuszczacie z tonu.
Albo ugadujecie się na priv.
Albo moja ulubiona opcja po warnie.

Wybierajcie. :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
elton29
Kontakt:

Dla mnie sprawa jest zamknięta, niemniej jednak nie ja zacząłem i przyzwyczaiłem się już do takich akcji, wbijam w to i jak dla niego ten amorek jest rewelacyjny to niech się długo cieszy jego pracą i niezawodnością:)
Kwiat126p
Kontakt:

to on, to on zaczyna proszę pana! On mnie bije! :D A ja duro bym nie kupil bo ma luzy od samego hamowania przednim, wyglada przy nim jak zabawka do XC, a w Ammo mam 203mm tarcze i jest git, bez luzow. Kupilem go za 190 zl uzywke. O! Proszę pana offroad ja już "spuściłem" jak coś! :lol:
elton29
Kontakt:

W woli wyjaśnienia napisze czego się dowiedziałem dzwoniąc do serwisu otóż producent amortyzatora, o którym piszę nie przewidział zastosowania kąpieli olejowej jako tłumienia i fabrycznie go nie wlewa.
Uszczelki się tylko smaruje smarem niemniej jednak olej nie zaszkodzi i można wlać sobie po 50 ml przez co będzie czulszy ale czy to będzie 5W czy 10W nie ma absolutnie
znaczenia.
Istnieje także opcja że te amortyzatory mogą się od siebie różnić dlatego też chciałem zobaczyć jakieś foto bo porównać.
Na ile rzetelna i treściwa jest ta informacja nie wiem ale podejrzewam iż kolesie z serwisu nie robią roboty od wczoraj...
Skonfrontuj sobie to co napisałem z rzeczywistością jak już rozbierzesz ten amortyzator...
Kwiat126p
Kontakt:

ok skonfrontuje. Nie wiem czy już pisałem jak po zakupie otworzylem ten plastikowy korek i ugiąłem amortyzator? Wiesz co sie stało? Chulsnęło mi olejem na sufit :D Wsadziłem tam długą igłę do dna lagi i była mokra. Rurką wyssałem tam nawet co nie co oleju. Poświeciłem latarką i na dnie lagi jest jedna dziurka po środku. Rozbiorę go na dniach dosłownie i powiem, moze foto wrzuce. Tylko na olej czekam bo już przestał tłumić i nie słychać chlupania jak dawniej.
Kwiat126p
Kontakt:

ufff dawno mnie nie bylo bo hasła zapomniałem :) Rozkrecilem swoje Ammo i było jak mowiłem. Tłumienie jest, otwarta kąpiel olejowa. Ze środka wypłynął zużyty olej i tłumik(takie sitko plastikowe) ale w kawałkach i teraz wiem co było przyczyną tego że od pewnego czasu nie mam tłumienia. Mam na ten dowód foty jeżeli bardzo chcesz kolego miły :) A Spinnera otworzyłem sposobem na śrubokręt płaski i naciecie szpili od spodu.
elton29
Kontakt:

Jak Sobie tam chcesz, możesz wstawić dla potomnych bo ja swojego spinnera sprzedałem ale podtrzymuję co napisałem bo są to informacje od dystrybutora że producent nie przewidział takiej opcji niemniej jednak sam go rozkręciłem i zalałem Castrolem 10W a o wrażeniach z jazdy nie ma co pisać gdyż był to dosłownie jeden przejazd.
Kwiat126p
Kontakt:

nie jak sobie tam chcę tylko wiem co widziałem i mam to na foto, jedno slowo i wrzucam :) Czarny plastikowy grzybek taki z kilkoma dziurkami na kołnierzu i jedną dużą w środku. Najpierw tłumił potem nie i okazalo sie że wypłynął w kawałkach. Psipadek?
elton29
Kontakt:

Najwyraźniej masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, odwołałem się do twojej wypowiedzi na temat zdjęć do wglądu.
Na prawdę nie musisz mi niczego udowadniać, napisałem to czego się dowiedziałem i z ciekawości zalałem ten amor olejem, nie przeciekał, coś tam się uginał...
Rozpadł Ci się ten plastikowy element to mogę Ci tylko współczuć bo go nie dokupisz i to jakby mnie tylko bardziej utwierdza w przekonaniu że jest to kiepski sprzęt i Cieszę się że go pozbyłem .
ODPOWIEDZ