marzocchi 4x wc wourld cup

siwek1
Kontakt:

marzocchi 4x wc wourld cup

Post autor: siwek1 »

Witam
Mam propozycje kupienia marcoka4x wc wourld cup. Mam zamira jeździć w 4x moze bardzo lekkie dh bo u mnie poprostu nie ma gdzie pojechać na dh z prawdziwego zdarzenia , więc uznałem, że lepiej wziąść coś takiego własnie;)
jeśli ktoś jest posiadaczem takiego amorka albo miał kto kiedyś to proszę o informacje jak go wspominacie:)
z góry dzięki.
dodam, że amorek jest z 07 roku
Firebird
Kontakt:

Post autor: Firebird »

Amorek jak wiem z doświadczenia sprawuje się bardzo przyzwoicie, jeśli chodzi o pracę, to mnie naprawdę miło zaskoczył a zakres regulacji jest odpowiedni dzięki możliwości regulacji 2 komorami powietrza. W dodatku amortyzator lżejszy od jakiegokolwiek Dirt Jumpera z tamtych lat (najlżejszy dj jest cięższy ponad 400g od 4xa)
Jednym słowem polecam.
siwek1
Kontakt:

Post autor: siwek1 »

dzięki za info
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Ja z kolei nie byłem tak zadowolony (może przez to że obniżyłem go na 90mm i sprężyna mogła się trochę zbić - chociaż ona i tak jest mega miękka, a główne napięcie wstępne pochodzi od powietrza).

Co mi przeszkadzało? Dwa możliwe ustawienia: albo amor wybiera, lecz jest miękki jak kupa; albo chodzi całkiem przyjemnie, ale czuć każdy korzeń po którym się jedzie. Przy dłuższych/sztywniejszych sprężynach negatywnych może by było lepiej, bo głównie o początek skoku tu chodzi - prawie nie miałem tam SAGu.
http://brooce.pinkbike.com
ODPOWIEDZ