GoPro 3 Black Edition czy Contour Roam 2 ?

ari4
Kontakt:

Post autor: ari4 »

KubaLaPL pisze:Nie przesadzajmy. Fajna kamera, ale fatalne gabaryty i nijak tego się nie da zamocować.
Dokładnie.
Też mam tę kamerkę. Kupiłem mocowania (na kierownicę i takie imadełko żeby do ramy przykręcić - obydwa na gwint fotograficzny) i dupa. Kamerka jest dość ciężka i wysoka, przez co wstrząsy (nie mówię już o dzwonach) powodują duże drgania i przesuwanie się kamerki.
Nadaje się tylko do przyklejenia taśmą izolacyjną, na trytytki lub do filmowania z ręki.
Do jakości nie mam zastrzeżeń, ale fajny by był szerokokątny obiektyw... :roll:

@easy_rider_1
Pokaż jak rozwiązałeś mocowanie kamerki, np. do kiery (i jak włączasz nagrywanie, bo przyciski są w złym miejscu.
Może faktycznie da się, a my o tym nie wiemy. ;)
str0gg
Kontakt:

Post autor: str0gg »

frango pisze:Sprawdzone na sobie? Kumple, którzy byli ostatnio w SR, mówili, że bateria starczała na kilkanaście minut, może pół godziny.
frango dobry żart, pierwsze co się kończy przy gopro to miejsce na karcie pamięci... i bynajmniej nie po kilkunastu minutach :-)
frango pisze:Poza tym, nie wiem jak Wy, ale ja na rower zabieram telefon, którego zniszczenie nie będzie kosztować mnie 2-3k.
Ja mój trzymam w Camelback,u jeżeli się zniszczy to znaczy, że złamałem kręgosłup szyjny więc skoro jestem martwy to co zaróżnica ile kosztował ? :P

Wracając do meritum, testujesz nowe mocowanie i nie wiesz jak ustawić to lepiej mieć możliwość podejrzenia i tyle.
str0gg.pinkbike.com
Grześ
Kontakt:

Post autor: Grześ »

W gopro 3 black bateria niestety starcza na jakieś 30 min filmowania. Przynajmniej przy niskiej temp. - sprawdzane przy około -10*C
Speed95c
Kontakt:

Post autor: Speed95c »

wawrzon pisze:Taniej nie znalazłem, ale jeśli ktoś widział to proszę o informację.
Jak cos mam 11% znizki na rowerowy.com
Speed95c
Kontakt:

Post autor: Speed95c »

Szkoda ze nikt sie nie wypowiedzial na temat Contour'a, W kazdym razie dzieki za pomoc
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

str0gg pisze:frango dobry żart, pierwsze co się kończy przy gopro to miejsce na karcie pamięci
rozumiem że masz hero black ?

Niestety historia znajomych ( sądząc z powyższych postów ) wygląda na coś więcej niż jednostkowy przypadek. Podczas testów okazało się że po 20 min nowe GP black pada. Chcieli oddać sprzęt na gwarancji ale nie wiem jak się sprawa dalej potoczyła.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

str0gg pisze:frango dobry żart, pierwsze co się kończy przy gopro to miejsce na karcie pamięci... i bynajmniej nie po kilkunastu minutach
To nie był żart... po co miałbym żartować... Poza tym, jak kupisz odpowiednio dużą kartę, to się miejsce tak szybko nie skończy. A baterii większej nie włożysz. Co najwyżej, możesz w kieszenie wozić drugą.
pozdro

frango
str0gg
Kontakt:

Post autor: str0gg »

Może to była wina starego soft'u, 4 kwietnia był update fix'neli wiele problemów.

Ja korzystam z karty exetrem 16gb bo nie widzi mi się, żeby zabrakło transferu.

W temp +5 działa w pół godziny poszło mi ~30%. 720p 120fps
str0gg.pinkbike.com
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

To nie chodzi o zapychanie się karty ze względu na wolny transfer. Jak masz class10, lub ekwiwalent, to nie będzie problemu.
Chodzi o to, że ze względu na większą matrycę i "ciężar" materiału, karta się szybciej zapełnia... trzeba kupić co najmniej 32Gb
pozdro

frango
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Coś za coś. Dobra, szybka karta class 10 już dzisiaj nie jest problemem - w porównaniu z cenami kilka lat wstecz, dzisiaj jest już dobrze- jeżeli markowego Sandiska 16gb 30mb/s da się kupić w okolicach 50ciu złotych.

Co do szybszego zapychania się kart - tak już jest i będzie, zobaczycie co będzie się działo gdy na stałe wejdzie 4K w bitrate'ach rzędu 150-250mbit/s - pracowałem raz na takiej kamerze - to dopiero zjada kary, dosłownie zżera...ino gwizd...

Zależność jest prosta - wysoka jakość = niska kompresja i duży strumień danych, duży strumień danych = szybsze zapychanie się karty

wysoka kompresja = marna jakość, ale dłuższe nagrywanie

Chceta mieć ładny obrazek? To kupujta szybkie karty, nagrywajta i nie narzekajta :)
ODPOWIEDZ