pytanie do posiadaczy kony
-
- Kontakt:
pytanie do posiadaczy kony
mam pytanie czy to prawda ze kony sie łamią ?
Nie mam pojęcia czy jaja sobie robisz czy serio pytasz:P
Każda rama Kona NIEkona się łamią, pękają, kruszą, zgniatają, toną w takim samym tempie, tak samo boli dostać z nich w głowę. Tak samo pachną, smakują (polecam w sosie technicznym). Ponoć ramy Kony jako jedyne nie zdradzają Ciebie jak w ich pobliżu stanie Santa/Spec czy inna.
A jeśli już zdarzyło się że pytasz na powagę... to >>>>
To czytaj powyższe .....
Pękają....Tak samo jak inne...
Każda rama Kona NIEkona się łamią, pękają, kruszą, zgniatają, toną w takim samym tempie, tak samo boli dostać z nich w głowę. Tak samo pachną, smakują (polecam w sosie technicznym). Ponoć ramy Kony jako jedyne nie zdradzają Ciebie jak w ich pobliżu stanie Santa/Spec czy inna.
A jeśli już zdarzyło się że pytasz na powagę... to >>>>
To czytaj powyższe .....
Pękają....Tak samo jak inne...
Znów ten smak piachu... ech Wiosna!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Znajdźcie mi inny rower niż np. Stinky, który jest prawie w każdym mieście i to w porażającej ilości. Tak Kona pęka, tak samo jak każdy rower. Tylko,że ich rowerów jest multum, więc jak jedna padnie w mieście to już odrazu szum. No i sporo z nim to modele nie przeznaczone do takiej jazdy jak są z założenia (chodzi mi o np. funbike hardtaile,czy Coilara z którego robili rower do slopa/FR i DH). Znam masę osób,które mają Kona i nic się z nimi nie dzieje. Stare Demówki Speca też sypały,a jakoś oni mają renomę sprzętu do katowania (pomijam klocowata wagę). Nikt też nie patrzy,że np. u mnie w mieście to te rowery swoją po 5 lat - pęknie taka i odrazu słyszych idiotyczne hasło,bo Kona pęka 

https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

no nie do końca , lista przypadłości Kony jest spora, rozbijajace się główki ram , pękanie pod główką ramy (sam tego doświadczyłem) , gnące sie i pękające linki, dziwaczne luzy i dzwięki wydawane przez D.O.P.E. Fakt , że ostanie roczniki są trwałe a Stinkacza można wyrwać w dobrej cenie.nopainnogame pisze:pęknie taka i odrazu słyszych idiotyczne hasło,bo Kona pęka
-
- Kontakt:
ravfr masz rację, ale sporo ramek ma jakieś przypadłości - pękająca główka,czy jakieś luzy (wynikające często z niedbalstwa) to najczęściej spotykane. Ogrom ludzi zapomina,że np. Stinky był jednym z najtańszych dostępnych fulli i był ich wysyp wszędzie, więc jak to porównywać to np. jakiegoś starego Treka, który kosztował dużo więcej i nadal jest ich u nas mało. Weźcie też zobaczcie sobie ile jest jest tych tanich hardtaili od Kona - żadna z innych zagranicznych firm nie ma co z nią konkurować ( ile w mieście macie jakiś STP,P.3,czy Jackali - to są pojedyńcze egzemplarze). Liczy się procentowy udział jakiś pęknięć ze wszystkich sprzedanych modeli - co z tego,że padną 2 w mieście, skoro ich jest ich 2 razy tyle,a reszta to prawie pojedyńcze modele 

https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

-
- Kontakt:
nopainnogame, część Coilerów, np 2005 to starsze Stinky, więc nie powinny pękać od jazdy FR.
I procentowo Norco czy Santa Cruzów pęka raczej mniej, a to też nie są mikromanufaktury. Demo miało jeden czy dwa złe roczniki, Kona też - Stinky 2006 i puste w środku popychacze. Inna sprawa, że je chyba wymieniali za free.
I procentowo Norco czy Santa Cruzów pęka raczej mniej, a to też nie są mikromanufaktury. Demo miało jeden czy dwa złe roczniki, Kona też - Stinky 2006 i puste w środku popychacze. Inna sprawa, że je chyba wymieniali za free.