Jaka rama ?

grzwalec
Kontakt:

Post autor: grzwalec »

Lukasz powiesz mi coś na temat wyboru amora z postu wyżej ?
Bo jesteś jedynym który udzielił mi tak czytelnej rady
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Żaden z tych które podałeś.
Na amortyzator musisz mieć co najmniej te 600zł żeby kupić jakąś używkę.

grzwalec
Kontakt:

Nie chce rowera do zajeżdżania i z amorem na 2 metry tylko do jazdy amatorskiej po lesie koło chaty i po wsi - który z tych ??
Firebird
Kontakt:

Post autor: Firebird »

grzwalec pisze:Nie chce rowera do zajeżdżania i z amorem na 2 metry tylko do jazdy amatorskiej po lesie koło chaty i po wsi
To czemu piszesz na forum, gdzie przeważnie wszyscy jeżdżą takimi rowerami? Jest wiele innych for, na których lepiej by doradzili jaki rower zbudować do jazdy po lesie ;)
grzwalec
Kontakt:

Dzięki za odpowiedzi :)
Lukasz1PL
Kontakt:

Post autor: Lukasz1PL »

Jeżeli naprawdę nie masz kasy na coś porządniejszego, a potrzebujesz rower na już, to możesz zainwestować w duro od sr suntour. Np. ten http://allegro.pl/duro-130mm-i3183286725.html . Wiadomo, praca średnia, wykonanie jakieś, ale za to cena niska. Jak się dobrze poszuka po tablicy.pl to i można takie w stanie dostatecznym za 150 zł. Tylko wiadomo, nie oczekuj niesamowitych rzeczy po takim amortyzatorze bo to jest że tak powiem niższa półka. No i fajnie jakby się ktoś ze znawców duro wypowiedział, bo słyszałem, że były roczniki fajne i felerne.

A co do amortyzatorów, które podałeś. Nie bardzo się orientuję czy warto się w to pakować, może ktoś z posiadaczy się wypowie, ale według mnie pewniejszym wyborem jest ten SR Suntour Duro.
raider1997
Kontakt:

Post autor: raider1997 »

To, że amortyzator kosztuje więcej, nie znaczy, że jest wielki i do hard dh. Po prostu koledzy próbują ci przekazać, że za 500-600 zł kupisz już fajny amorek z fajną pracą typu marzocchi Z1, który ma 150mm skoku co powinno być dla ciebie w sam raz. Nie kupuj taniego shitu bo to zwykłe uginacze i nie będziesz zadowolony.
Firebird
Kontakt:

Post autor: Firebird »

nadaje sie, ale za taką cene nigdy bym żadnej z tych ram nie wziął, już lepiej jakiegoś undergrounda używke złapać lub surga używanego.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Rama 260mm skoku i amor 100mm?
Chłopie powiedz jaki ty chcesz ten rower i do czego

Lukasz1PL
Kontakt:

Post autor: Lukasz1PL »

Ta rama jest do zjazdów, pod koniec licytacji cena na bank wskoczy powyżej 600 zł(jeśli nie więcej, nie śledzę allegro na bieżąco). Jest masywna ale do twoich celów zdecydowanie za masywna i za ciężka. Zastanów się czy chcesz rower do podjazdów i nie ekstremalnych zjazdów, czy chcesz rower do downhillu, czy do szpanu, bo w tym momencie to ciężko Ci pomóc. Podałem Ci już co w twoim budżecie powinno być dobrym wyborem do tego co opisałeś w pierwszym poście.
marcin0011
Kontakt:

Post autor: marcin0011 »

duro suntour'y często łapią luzy przód-tył do tego stopnia, że uszczelki nie zbierają całego syfu z goleni, nie wiem czy w nowszych modelach to poprawili. Widziałem na własne oczy żeby nie było ;)
Ja bym szedł w Marcoka Z1 albo coś podobnego, lepszy stary sprawdzony amor o 300g cięższy o przeciętnej pracy niż jakiś szajs który po roku będzie pracował jak widły do nawozu. Wagę bym zbijał przede wszystkim na kołach, kierze i jak nie należysz do osób które nie podnoszą tyłka przy zjeździe to na sztycy.
ODPOWIEDZ