Zacisk Saint BR-M810 i klamka SLX BRM 665
Zacisk Saint BR-M810 i klamka SLX BRM 665
Witam
Tak jak w temcie czy ktoś testowal takie zestawienie a jesli tak, to jak to dziala. Czy ze wzgledu na inną klamke jest duąa utrata mocy, o ile w ogóle jest w stosunku do stockowego sainta.
Czy jest sens tak kombinowac.
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam.
Tak jak w temcie czy ktoś testowal takie zestawienie a jesli tak, to jak to dziala. Czy ze wzgledu na inną klamke jest duąa utrata mocy, o ile w ogóle jest w stosunku do stockowego sainta.
Czy jest sens tak kombinowac.
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam.
przewód był w komplecie z końcówkami także był to problem całego zestawu. Zresztą felerna końcówka przy klamce była zmieniania i dalej było coś nie tak, kolega z serwisu długo się nad tym głowił i ostatecznie zaproponował wymianę w ramach reklamacji na droższy sm-bh90sb, jak dla mnie dobry interes.
Nie zmieniajmy tematu. Tutaj było pytanie o kompatybilność klamki i zacisku
Nie zmieniajmy tematu. Tutaj było pytanie o kompatybilność klamki i zacisku
gwint w zacisku z tego co pamiętam jest ten sam, ale nie pamiętam czy gniazdo w zacisku m810 pozwala na zastosowanie takiej samej końcówki jak przy klamce (czy jest gdzie ma się zaprzeć insert w przewodzie, inaczej nie uszczelnisz połączenia)
Jeśli da się to złożyć to będziesz miał trochę bardziej miękką klamkę
Jeśli da się to złożyć to będziesz miał trochę bardziej miękką klamkę
-
- Kontakt:
Te klamki technicznie prawie się nie różnią - po rozebraniu jedyne co wypatrzyłem to slx ma prostsze (i moim zdaniem lepsze) mocowanie tłoczka i uszczelnienia na miejscu (same tłoczki się nie różniły z tego co pamiętam) i dźwignię odkutą (saint to odlew) z trzpieniem popychającym tłoczek nie mocowanym na stałe w klamce. No i mistyczny nic nie robiący free stroke jest w saintcie.
Mam składaki w swoim rowerze, tyle że odwrotne (klamki saint, zaciski slx) różnice żadne do wcześniejszych klamek slx (poza sztywnością dźwigni - czuć, że saintowy odlew nie odkształca się tak pod paluchem).
Jedyny problem to końcówka przy zacisku - Saint ma banjo slx zwykłą końcówkę wkręcaną. Myślę, że mając końcowkę banjo do przewodu wszystko będzie grać.
Mam składaki w swoim rowerze, tyle że odwrotne (klamki saint, zaciski slx) różnice żadne do wcześniejszych klamek slx (poza sztywnością dźwigni - czuć, że saintowy odlew nie odkształca się tak pod paluchem).
Jedyny problem to końcówka przy zacisku - Saint ma banjo slx zwykłą końcówkę wkręcaną. Myślę, że mając końcowkę banjo do przewodu wszystko będzie grać.
KubaLaPL może i jest różnica, ale przewód pasuje
Ale na pewno mam przewód SM-BH90, a konkretniej SM-BH90-SBLS ( bo np xtr też ma przewód 90, ale wygląda na trochę inny), z charakterystyczną złotą końcówką przy zacisku :

Poprzedni SM-BH80 miał znacznie krótszą końcówkę która lubiła się w tym miejscu uszkodzić, stąd ją pewnie zmienili

Poprzedni SM-BH80 miał znacznie krótszą końcówkę która lubiła się w tym miejscu uszkodzić, stąd ją pewnie zmienili