RST Space Jump - problem

przemek20
Kontakt:

RST Space Jump - problem

Post autor: przemek20 »

Siema
Macie jakieś pomysły jak pozbyć się dźwięku przy wybijaniu w Space Jumpie? Próbuję kręcić Reboundem ale nic to nie zmienia. Kiedyś czasami ta regulacja działała a teraz jakby zepsuł się tłumik. Gdy próbuję wyrwać przód np. do Bunny-Hopa mam wrażenie jakby zaraz miały odlecieć dolne lagi, tak jakby zero tłumienia i w dodatku ten mocny metaliczny dźwięk... Jeśli napompuję powietrze to już w ogóle jest tragedia, aż strach jeździć. Próbowałem wyrzucić sprężynę negatywną i w jej miejsce nawkładać jakieś gąbki ale nic to nie zmieniło. Mam rozumieć, że tłumik jest do wyrzucenia? Czy może jest sposób żeby go naprawić? Tak, wiem, że wg producenta jest nierozbieralny ale jest tam miejsce na klucz i pewnie ktoś już się pokusił żeby go rozebrać, tym bardziej, że tłumiki w RST często padają. Mogę się pozbyć jakoś tego ,,wyrywania" dolnych lag i dziwnego dźwięku?
raider1997
Kontakt:

Post autor: raider1997 »

No tylko i wyłącznie zabawą z tłumikiem. Bo wygląda na to, że nie ma tłumienia powrotu. Spróbuj go rozebrać. nie masz nic do stracenia, bez tłumienia możesz równie dobrze jeździć bez tłumika na samej sprężynie ;]
Gulczas
Kontakt:

Post autor: Gulczas »

Miałem 3 Space Jump'y i w każdym był taki dziwny dźwięk,nie przejmuj się tym. A najlepiej to go sprzedaj i kup jakiegoś Marzocchi Dj 1,2,3 .
przemek20
Kontakt:

Post autor: przemek20 »

W sumie mógłbym jeździć bez tego tłumika, na samej sprężynie z powietrzem tylko koniecznie muszę pozbyć się tego dźwięku. Co do DJ nie mam jakoś przekonania. Miałem DJ3 z 2007 roku i nie kupiłbym go kolejny raz :]
ajwory
Kontakt:

Post autor: ajwory »

Jest sposób na pozbycie sie tego dzwięku. Trzeba pod sprężynę negatywną na ten ''patyk'' nabić trochę dętki. Ja śmigam tak na napompowanym i bez tłumika i nie ma tego dzwięku
:D
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Ja pierdolę, przeca bez tłumika to traci jakikolwiek sens, ogarnij sie.
Może duracza sobie kup, albo kombinuj z tym tłumikiem.
ajwory
Kontakt:

Post autor: ajwory »

Kurwa zależy w czym jezdzisz.. Ja śmigam w dircie i dla mnie praca bez tłumika jest lepsza bo mam lepsze wybycie gdyż amor s
zybciej wraca.
Nexus
Kontakt:

Post autor: Nexus »

Zawsze możesz wymienić tłumik.
ODPOWIEDZ