Pytanie do miejscowych - Zakopane, Biały Dunajec - DH

mietek98dh
Kontakt:

Pytanie do miejscowych - Zakopane, Biały Dunajec - DH

Post autor: mietek98dh »

Siemka
Na majówkę wybieram się w góry i mam okazję zabrać rower i właśnie mam parę pytań do miejscowych:
-jak warunki zjazdowe ogólnie ?,
-czy są jakieś traski dh-fr oprócz harendy ?,
- i ogólnie czy ktoś by nie pośmigał z początkującym ?,
Mieszkał będę w Białym Dunajcu i właśnie głownie te okolice czy nie ma jakiś trasek, hop, pumptracków czy czegokolwiek ; )

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

W zamian za pomoc zapraszam do Słupska do Bike Park'u oraz na kilka trasek ; )
pixel991
Kontakt:

Post autor: pixel991 »

Siema, to tak trochę tras w Zakopanym jest np. Kotelnica (FR), Szymaszkowa (FR,DH) i oczywiście Harenda (DH). Jeżeli byś chciał to mój dobry kumpel ma wynajem pokoi za dobrą cenę i naprawdę super warunki + do tego bilsko tras jest. A co do warunków to Harenda i Szymaszkowa na razie w śniegu dostępna Kotelnica jedynie :( . Miejmy nadzieje że do 1 Maja wszystko zjedzie :mrgreen: Jeżeli liczysz na Harendę to nie jestem pewien ale w wakacje rusza wyciąg, więc jak na razie to tylko podchodzenie z rowerami. :mrgreen:

Ps: O te pokoje to ci mogę wysłać link do strony internetowej, zobaczysz czy ci wszystko odpowiada :D
mietek98dh
Kontakt:

No akurat pokoje mam już dawno zarezerwowane, ale dzięki. Powiem ci tak, że nie to, że liczę na harendę, ale tylko tą traskę znalazłem w internecie, a patrze, że na kotelnicę trochę dalej no ale cóż zobaczy się na miejscu. A skoro mówisz, że jest trochę tras to jest coś jeszcze oprócz tych trzech w okolicach 5km białego dunajca ? I byś nie pośmigał ze mną ? Będę 27.04 - 02.04 jakoś więc jestem chętny przyłączyć się do jakiejś ekipy ;)
pixel991
Kontakt:

Jeszcze jedna ale to taka tylko dla kumpli i do tego jest remontowana :D wgl to Szymaszkowa i Kotelnica mają początek na Gubałówce i nie wiem czy to jest do 5 km z Białego Dunajca. A zapomniałbym jeszcze masz trasę tak zwaną Gubałówka i to idzie tak obok kolejki, ale musisz miejscowych spotkać i ci pokażą gdzie :D. Nie że coś ale masz daleko do tych tras :( .
Wiosna już zawitała śnieg powoli topnieje i może ktoś też wyszedł jeździć oprócz nas (ja i kolega) :mrgreen:
mietek98dh
Kontakt:

No dzięki. A ty z kolegą byście mnie nie ''przygarnęli'' na parę dni jeżdżenia bo sam w sumie jadę i wychodzi na to, że tylko gubałówka albo harenda :mrgreen: Albo jakieś namiary na kogoś kto śmiga ?
pixel991
Kontakt:

Mała poprawka co do Harendy, dziś byłem sprawdzić warunki i są dobre w dwóch miejscach jest tylko śnieg :D + cały las jest ładnie odśnieżony i można spokojnie jeździć :mrgreen: Co do wyciągu to jest zaplanowane że ruszy 1 Maja :lol:
ODPOWIEDZ