Siemanko.. jestem nowy :]
-
- Kontakt:
Ja bym brał scott-a. Ale zastanów się dobrze nad jedną rzeczą. Do czego ten rower ma na prawdę być?
Ja mam dragstara 16 cali i myślałem że jak podniosę siodełko to będzie się nadawał do jazdy po lesie ale prawda jest taka że ni *****!!! Nie taka geometria. Więc lepiej kup trochę większą ramę bo na większej też będziesz mógł poskakać a na małej nie pojedziesz do lasu
Ja mam dragstara 16 cali i myślałem że jak podniosę siodełko to będzie się nadawał do jazdy po lesie ale prawda jest taka że ni *****!!! Nie taka geometria. Więc lepiej kup trochę większą ramę bo na większej też będziesz mógł poskakać a na małej nie pojedziesz do lasu
-
- Kontakt:
ja osobiscie z tych rowerow co zapodales zastanowial bym sie nad scotem i gt jak dla siebie to wziolbym gt i zmienil amorek na jakis inny bo do rst nie mam zaufania. W gt jest juz napinacz takze lancuch ci sie nie zwali podczas skokow i mniej bedziesz mial zabawy z przezutka i juz mozesz probowac sie bawic w jakies skoki itd rower ma dosc grube opony takze dobrze bedzie amortyzowac ale np na jakies hardcorowe dlugie trasy sie bedziesz meczyc no niestety cos za cos pozdr
Urwis ... nie jedna przezutke z przodu tylko jeden blat, jeden bieg. GT nie ma w ogole przezutki z przodu :-) ma za to z tylu :-) a tak powaznie to nie martw sie ze taty nie dogonisz z gorki bo tam jest pewnie 38 zebow wiec spoko dasz rade szybciej od taty :-) gorzej bedzie pod gorke :-) ale zawsze mozna w sklepie poprosic o wymiane korby na standart 22-32-44 albo na 22-32 z rockringiem jak bardziej do streetu ( w gorach tez daje rade)
hyhy.. Dopiero się ucze o rowerach więc proszę o wyrozumiałość :] Oczywiście chodziło mi o jeden bieg. Wymiana raczej nei wchodzi w grę bo to dodatkowa kasa której już nie będe miał :/
Może ktoś poświęci chwilkę i wirtualnie złoży mi jakiś rowereker do kwoty 1700zł
Po przemyśleniach stwierdzam, że nie mam zamiaru startować w zawodach i skakać po wszystkim co popadnie :) potrzebuję raczej rower żeby się dostać z punktu A do B ale fajnie by było gdyby dało się na nim swobodnie zrobić manuala na przednim i tylnym kole i od czasu do czasu poskakać. Ale nacisk bym kładł na zwykłe jeżdzenie :)
Może z czasem to się zmieni ale narazie jest tak :) jak się zmieni to zmienię rower hehe
Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.. są dla mnie bardzo cenne.
Może ktoś poświęci chwilkę i wirtualnie złoży mi jakiś rowereker do kwoty 1700zł
Po przemyśleniach stwierdzam, że nie mam zamiaru startować w zawodach i skakać po wszystkim co popadnie :) potrzebuję raczej rower żeby się dostać z punktu A do B ale fajnie by było gdyby dało się na nim swobodnie zrobić manuala na przednim i tylnym kole i od czasu do czasu poskakać. Ale nacisk bym kładł na zwykłe jeżdzenie :)
Może z czasem to się zmieni ale narazie jest tak :) jak się zmieni to zmienię rower hehe
Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.. są dla mnie bardzo cenne.
Widze ze wszyscy (no prawie) temat pomijaja.
Zdecyduj sie czy chcesz jezdic po lesie czy latac po miescie
bo na dualowce daleko to niezajedziesz a na xc nieposkaczesz wiec albo sie
zdecyduj albo
wydaj kase na dualowke pozadna i za 100zl kup w markecie XC i bedzie problem z glowy
Zdecyduj sie czy chcesz jezdic po lesie czy latac po miescie
bo na dualowce daleko to niezajedziesz a na xc nieposkaczesz wiec albo sie
zdecyduj albo
wydaj kase na dualowke pozadna i za 100zl kup w markecie XC i bedzie problem z glowy
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=333510 <= ja