Suporty. A ile u was zyją? Gdzie szukać łozyska?

lollex
Kontakt:

Suporty. A ile u was zyją? Gdzie szukać łozyska?

Post autor: lollex »

Witam panów ;) Tym razem chciałem poruszyć temat suportów, gdyż posiadam korbe sram'a, nie mam pojęcia co to za model, a wraz z nią suport gxp który chrupie niemiłosiernie. Z tego co wiem łożyska ciężko dobrać, ceny wkładów kosmiczne, plus słyszałem, że ogólnie korby z tego typu łozyskami nie mają długiej zywotności. W takim razie co robić? Dostane łozyska czy rozglądać juz się za nowym suportem. Są jakieś zamienniki?
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Ja na suporcie saint 805 zaczynam 4 sezon, kręci się jak nówka, a łożyska jak coś mam dostępne na miejscu w sklepie.

A korby SRAM raczej nigdy nie kupię z powodu dwóch wad:
- wielowypust ala ISIS, znacznie gorsze mocowanie niż to co mam w saincie
- dostępność łożysk, z tego co pamiętam w GXP są 2 inne o różnej średnicy wewnętrznej, jedno chyba standardowe, a drugie nie. Pewnie dało by radę dotoczyć tuleję redukcyjną do łożysk które da się kupić, ale ogólnie to lipa
nukianuki0
Kontakt:

Post autor: nukianuki0 »

U mnie się wkład gxp po miesiącu rozpadł,accent robi zamienniki za 120 zł,mam go już rok i wszystko ok a z innej strony to w zeszłym tygodniu sprzedałem nowy gxp za 89 zł.
GrubyDH
Kontakt:

Post autor: GrubyDH »

Mój support kupiłem z korbami od kolegi i miał za sobą 4 sezony w dirt/fr/street i potem u mnie 2 sezony w DH i dalej się bardzo dobrze trzyma, tylko już się gwint wyjechał na miskach. :P
ODPOWIEDZ