Suporty. A ile u was zyją? Gdzie szukać łozyska?
Suporty. A ile u was zyją? Gdzie szukać łozyska?
Witam panów
Tym razem chciałem poruszyć temat suportów, gdyż posiadam korbe sram'a, nie mam pojęcia co to za model, a wraz z nią suport gxp który chrupie niemiłosiernie. Z tego co wiem łożyska ciężko dobrać, ceny wkładów kosmiczne, plus słyszałem, że ogólnie korby z tego typu łozyskami nie mają długiej zywotności. W takim razie co robić? Dostane łozyska czy rozglądać juz się za nowym suportem. Są jakieś zamienniki?

Ja na suporcie saint 805 zaczynam 4 sezon, kręci się jak nówka, a łożyska jak coś mam dostępne na miejscu w sklepie.
A korby SRAM raczej nigdy nie kupię z powodu dwóch wad:
- wielowypust ala ISIS, znacznie gorsze mocowanie niż to co mam w saincie
- dostępność łożysk, z tego co pamiętam w GXP są 2 inne o różnej średnicy wewnętrznej, jedno chyba standardowe, a drugie nie. Pewnie dało by radę dotoczyć tuleję redukcyjną do łożysk które da się kupić, ale ogólnie to lipa
A korby SRAM raczej nigdy nie kupię z powodu dwóch wad:
- wielowypust ala ISIS, znacznie gorsze mocowanie niż to co mam w saincie
- dostępność łożysk, z tego co pamiętam w GXP są 2 inne o różnej średnicy wewnętrznej, jedno chyba standardowe, a drugie nie. Pewnie dało by radę dotoczyć tuleję redukcyjną do łożysk które da się kupić, ale ogólnie to lipa
-
- Kontakt: