Rama kross sign Fr

BlackTroll
Kontakt:

Rama kross sign Fr

Post autor: BlackTroll »

YO
orientujecie się może czy tytułowa rama jest dobra jak na początek gdyż dopiero chce zacząć jeździć w dh a mam mało kasy na ramę. mam 170cm wzrostu i waże około 60 kg. napiszcie czy opłaca się na początek kupić tą ramę i którą z poniżej podanych linków jest lepsza no i czy wgniecenie w ramie z allegro czyni ją do wyrzucenia i nieopłacalną do nauki dh

http://tablica.pl/oferta/rama-kross-sig ... 8c3f4;r:;s:

http://allegro.pl/rama-kross-sign-fr-do ... 37317.html

z góry dziękuje za pomoc :)
Lukasz1PL
Kontakt:

Post autor: Lukasz1PL »

Na początek, do nauki będzie to bardzo dobry wybór choć zaraz i tak polecą hejty "sztywniak lepszy" "słaby full" gówno gówno. Prawdą jest, że na sztywniaku szybciej nauczysz się panowania nad rowerem i ogólnie lepszą technikę sobie wyrobisz. Ale jak zaczniesz na fullu to nie znaczy, że nie będziesz umiał jeździć. Myślę, że sign na sam początek jest idealną ramą, ale tylko pod warunkiem takim, że założysz na tył 24'' koło, damper o długości montażowej max 200mm(190mm zalecane), a na przód jakiś wysoki amortyzator, od 160mm w górę. Wtedy masz zdecydowanie lepszą geometrię(ale nie najlepszą). Ewentualnie jak lubisz majsterkować możesz zrobić adapter do dampera, wtedy damper bodajże długości 222mm i koło 26'' na tył i masz już całkiem zjazdową geometrię. Tylko musisz pamiętać, że zawsze na przód wysoki amortyzator. Napewno do nauki i ogarnięcia tego wszystkiego ten rower będzie wystarczający. (Podglądnij sobie mojego signa w podpisie, może coś Ci to pomoże przy wyborze części, jeżeli się zdecydujesz)
JanosiK95
Kontakt:

Post autor: JanosiK95 »

Za 700 zl mozna dorwać Big Hita i bedzie duzo lepszy, ale ostatecznie to niezła rama jak na początek
BlackTroll
Kontakt:

dzięki za pomoc :) a'propos sztywnej ramy to od 1,5 roku jeżdże w 4x na sztywniaku i chce złożyć sobie drugi rower do dh ale sztywniaka zostawiam :)
BlackTroll
Kontakt:

jescze jedno lepsza ta z allegro czy tablicy?
ODPOWIEDZ