Jakie pedały zatrzaskowe + buty do DH
Jakie pedały zatrzaskowe + buty do DH
Siema, właśnie przesiadam się z platform na pedały zatrzaskowe, jestem w tym zielony więc proszę o jakieś rady, jakie pedały wybrać do 100zł spd,time czy może coś innego ? No i co za tym idzie jakie dobrać do tego buty (do około 150zł). I jeszcze takie pytanie, co jest potrzebne do funkcjonowania takich pedałów ? Wystarczą same bloki, czy potrzebne są jeszcze jakieś "nakładki" ?
-
- Kontakt:
Ja mam shimano m505 , jeżdżę już na nich 3 sezony i chyba z zeszłym jedynie kulki zmieniłem . Jakieś tam leciutkie luzy mają no i nie są typowo do DH ale mają regulacje i pod warunkiem że sie nie zapchaja błotem to sa całkiem fajne i nie takie drogie .
A co do butów to za tyle to chyba jedynie używki w dobrym stanie pozostaje szukac .
A co do butów to za tyle to chyba jedynie używki w dobrym stanie pozostaje szukac .
-
- Kontakt:
Nie wiem jak te pierwsze ale te drugie lubią się sypać. Z drugiej strony mają jako taką platformę więc wybrałbym je. Na początek raczej starszą. Najwyżej po sezonie wymienisz na dx czy mallety.
Co do butów to do 150zł chyba nie kupisz żadnych nowych dedykowanych do sportów grawitacyjnych ale takie do enduro już spokojnie wystarczą. Sam na początek kupiłem jakieś taniochy z crivita
Co do butów to do 150zł chyba nie kupisz żadnych nowych dedykowanych do sportów grawitacyjnych ale takie do enduro już spokojnie wystarczą. Sam na początek kupiłem jakieś taniochy z crivita

S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.